mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumun Hiti ve Değerleri Artıyor (5000. Farklı Ziyaretçi)
Bloğumun Hiti ve Değerleri ArtıyorBloğumu son haline getirip, yayına koyduktan sonra yaklaşık 2 aylık süre içinde 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaşmış bulunuyorum. Bloğumu tam olarak Ağustos ayının ortalarında son haline getirdim ve o günden bu güne 5000 farklı ziyaretçi bloğumu ziyaret etti. Bu veriyi Google Analytics'e ve diğer ziyaretçi istatistik servislerinin verilerine dayanarak elde ettim. Ayrıca ziyaretçi sayısı dışında bloğumun Alexa değeri, pagerank değeri, arama motorlarındaki verilerin sayısı ve ziyaretçilerin yaptıkları yorumlar da artış durumunda. Bloğuma ziyaretçilerin çoğu arama motorları vasıtasıyla özellikle de Google vasıtasıyla ulaşıyorlar. Bugün itibariyle 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaştım ve bunun için tüm ziyaret edenlere teşşekürlerimi bir borç bilirim. Önümüzdeki dönemde yapacağım gerekli, değişik uygulama, çalışmalar ve paylaşımlar ile  bloğumu çok daha iyi bir konuma getirmeyi, faydalı paylaşımlara devam edeceğimi umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 1 10360 0,0
Asp.net'te Session ile Sayfaların Okunma Bilgisini Tutma
Bu yazımda hazırladığımız websitelerinde dinamik sayfaların bir kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol etmeyi göreceğiz. Yani Session ile kullanıcının bir sayfayı okuyup okumadığını belirleyeceğiz. Bu işlem ile sayfalarımızın okunma istatistiklerini daha gerçekçi daha doğru şekilde belirlemiş oluruz. Bu yazıyı yazmamım nedeni de kendi sitemde tuttuğum sayfaların okunma sayılarını kontrol etmeyişimdi. Ama artık Session ile kontrol ederek sayfaların kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol ederek, istatistikleri daha doğru şekilde tutuyorum.
Sözü uzatmadan kodlarımıza ve nasıl yaptığımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ekim Çarşamba 2008 4 23119 4,3
Sitenizi Her Konuda Test Edin
Sitenizi Her Konuda Test EdinWeb sitemiz varsa ve sitemize önem veriyorsak bir takım testlere tabi tutmalıyız ki sitemiz tüm kullanıcılara sorunsuzca başarılı biçimde hizmet verebilsin. Bu sitede websitenizi test edebileceğiniz sitelerin linkleri bir arada toplanmış ve siz websitenizin adresinizi yazıp, test edeceğiniz araçları kategorilerden seçip test sonuçlarını görebiliyorsunuz.

Bende bu siteyi arada kullanarak sitemin çeşitli konulardaki durumunu kontrol ediyorum.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Ekim Pazartesi 2008 0 12035 5,0
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 OlduBloğumun google pagerankı bugün itibariyle 1 oldu. Birçok blog arasında bu değer az da olsa bu kadar kısa sürede bu gelişme beni oldukça memnun etti. Blogumu tam olarak geçtiğimiz ağustos ayında tamamlayarak yayına sokmuştum. Bu süre içinde hem sitemi ziyaret eden kullanıcı sayısı arttı hem de sitemin bu gibi değerleri yükselmeye başladı. Bu gelişmelerin kısa sürede olması ve emeklerimin karşılığını alıyor olmam beni oldukça memnun etti. Bunda sonra çok daha iyi olacağını ve bu değerleri başarılı blogların değerlerine ulaştırmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 3 10979 0,0
Site Haritası Bölümü Hazır
Sitemap Bölümü Hazır

Sitemin bir parçasını daha tamamlayarak kullanıcılara içeriğimi daha çeşitli şekillerde sunma imkanımı artırdığımı düşünüyorum. Site Haritası bölümü ile kullanıcılar sitemin içeriğini başlık ve belli gruplar halinde (sayfalama işlemi ile gruplara ayırdım.) görebilecek. Böylece kullanıcılara içeriği sunarken farklı bir yol daha kullanmış oluyorum. Zamanla sitemin bu tür eksik yönlerini tamamlayacağım ve hatalar oldukça gidereceğim. Bu bölümü yapmam gayet basit oldu. Sitemi tamamen class üzerine programlamam bu tür çeşitliliği artırmamda gayet kolaylık sağlıyor.

Buradan 'Site Haritası' bölümüne ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 7 12488 1,0
Arşiv Bölümü Bitti
Sitemi yaptıktan sonra eksik yönlerini de tamamlamaya başladım. Bunlardan ilki arşiv bölümü oldu. Bu bölümü yapmak için ayrı bir class yazdım. Yazdığım bu class ile sitede ki yazılarımın hangi ay içerisinde yazıldığının istatistiğini tutuyorum. Yeni bir olay değil, neredeyse tüm bloglarda kullanılan bir olay ama ben bu olayı hiçbir kaynaktan faydalanmadan tamamen kendim yaptım. Bu açıdan mutluyum. Arşiv 2 bölümünden oluşuyor. İlk bölüm; her sayda kategorilerin altında gözüken ve her zaman 12 ayın istatistiğini gösteren (site içeriği tutmaya başladıktan 12 ay geçmişse yoksa ne kadar ay geçmişse onu gösteriyor) bölüm ve site içeriği tutmaya başladıktan sonra şimdiki ana dek tüm ayların istatistiğini gösteren ikinci bölüm. Böylece site de tuttuğum bilgilerin istatistiklerine daha rahat ulaşılabilir bir sistem yaptığımı ve kullanıcılara farklı bir seçenek sunmuş olduğumu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 0 11169 0,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009