mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mehmetduran.com 1 Yaşında
mehmetduran.com 1 YaşındaBugün itibariyle sitemle beraber 1 yılı devirmiş olduk. Bir yıl önce kendimi geliştirmek, öğrendiklerimi somut hale getirmek amacıyla sitemi açmıştım. İlk açtığımda amacım .Net ile birşeyler geliştirebilmek ve geliştirdiklerimi sitemde hayata geçirmekti. Bunun için blog tarzında birkaç site hazırladım. Sürekli geliştirmeye çalıştım. Daha sonra bu çalışmalarım bitince hazırlamış olduğum bloğumda faydalı bulduğum bilgileri, teknolojileri ele almaya başladım. Geldiğim şu noktada büyük bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. 1 yıl önce açmış olduğum sitem şu anda hiç düşünmediğim bir noktada. Bundan sonra da yeni teknolojileri sunmaya ve faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Umarım hep beraber nice yılları devirir ve amaçlarımıza başarılı bir biçimde ulaşırız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Nisan Perşembe 2009 2 10725 5,0
Host Sorunu ve Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Geçtiğimiz hafta sonu hostta çalışma yapılırken yanlışlıkla harddisk üzerinde yapılan işlem sonucu tüm veriler kaybolmuş ve host bir süreliğine hizmet veremez bir duruma gelmiş. Bu süre içinde bloğuma ben dahil kimse erieşemedi. Bu durumu yaşayan herkesten özür dilerim. Ancak benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu sıkıntı oluştu. Ayrıca serverın yeniden aktif hale gelmesiyle beraber kaybettiğim verileri yeniden yükledim. Sık sık yedek almam bu dönemde sıkıntı yaşamamı engellemiş oldu. Ancak ufak tefek veri kayıplarım oldu. Umarım bloğum bundan sonra problemsiz bir şekilde yayın hayatına devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Nisan Salı 2009 1 11113 3,0
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 OlduBugün itibariyle bloğumun pagerank değeri 2 oldu. Daha önce Eylül ayında 1 olan pagerank değeri yeniyıl başlangıcında yapılan güncellemeler ile 0 olmuştu. Nisan başında yapılan yeni güncellemeler ile bloğumun yeni pagerank değeri 2 olmuş durumda. Aslında pagerank değeri ve diğer değerlerin benim için pek bir önemi yok. Benim amacım bildiklerimi faydalı gördüklerimi paylaşarak ilgilenenlere faydalı olabilmek ve fikir verebilmek. Şimdiye dek bu hedefimin gerçekleşmesi için uğraştım. Bunun üstüne de bu gibi değerlerin artması paylaştığım bilgilerin değeri olsa gerek. Umarım bundan sonra paylaşımlara devam eder ve ilgilenenlere, takip edenlere faydalı, fikir verici bilgiler sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Nisan Perşembe 2009 1 10912 3,7
Veritabanında 'Son Yorumlananlar' Sorgulaması
Bu yazımda veritabanını üzerinde tuttuğumuz verilerde kullanabileceğimiz sorgulamalardan olan ve biraz karmaşık olan "Son Yorumlananlar" sorgulamasından bahsedeceğim. Bu konuya değinme nedenim ise kendi bloğumda da daha önce bu konuyla ilgili sorun yaşamam ve bu sorunu geçenlerde sitemi güncellerken çözmemdir. Sitemde yer alan son yorumlanan yazılar kısmında yazılar yorumlanma sırasına göre çıkmıyordu. Ayrıca tablolar arası ilişkide de where in komutu kullanıyordum. Bunun yerine join komutu kullandım ve bu komutun where in komutuna göre çok hızlı çalıştığını gördüm. Şu anda bloğumda yer alan son yorumlanan yazılar bölümü doğru biçimde çalışmaktadır. Şimdi bu sorgulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 'İlgili Yazılar Bölümü' Kullanımda
Bloğumun alt yapısını yeniledim ve bunu yanında yeni bir bölüm ekledim. Bu bölüm ise görüntülenen yazılar ile ilgisi bulunan yazılara link veren 'İlgili Yazılar Bölümü'. Bu bölüm ile beraber kullanıcılar görüntüledikleri yazıyla ilgisi olabilecek diğer yazıları da görebilecek. Böylece ilgilendikleri konular ile daha fazla bilgiye ulaşma şansları olacak. Ben ise paylaşmış olduğum bilgileri kullanıcılara daha etkin bir biçimde sunmuş oluyorum. Umarım hazırladığım bu bölüm amacına ulaşır ve herkese faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 1 12023 4,4
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11569 4,6
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009