mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11100 3,5
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Bir günü aşkın bir süredir hosttan kaynaklanan problemden ötürü siteme ulaşılamıyordu. Bügün itibariyle sorunun çözüldüğünü ve sitemin tekrar aktif olduğunu belirtmek istedim. Maalesef benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu kesinti meydana geldi. Host sağlayan firmamım DNS sunucularında gelen problemden dolayı bu kesinti meydana gelmiş. Umarım bundan sonra böyle kesintiler, arızalar meydana gelmez ve paylaşımlarıma devam ederim. Bu arada siteme ulaşmak isteyen ve ulaşamayan ziyaretçiler ile takip edenlerden bu kesinti nedeniyle özür diler, böyle bir kesintinin bundan sonra olmamasını umut ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Şubat Perşembe 2009 2 9995 4,7
Bu Kadar da Olmaz ....
Bu yazımı emeğime saygı göstermeyen, yaptığım bazı uygulamaları alıp onlarca sitede kullanan emek hırsızı (hırsızları) için yazıyorum. Ben bloğumda yaptığım uygulamaları ilgilenen arkadaşlara örnek olması için ve eğitici olması için hazırlıyorum. Ancak geldiğimiz noktada görüyorumki bu hedefimden sapmalar olmuş. Ben hiç bir arkadaşımın örnekleri alıp ticari amaç olmadan kullanmasına birşey diyemem. Umarım yaptıklarımı ticari amaçla kullanan (kullananlar) ne kadar ağır saygısızlık ve emek hırsızlığı yapıldığının farkındadır. Gördüğüm kadarıyla kopyala / yapıştır yapmayı dahi bilmeyen bu insanların bu türlü iş yapmalarına şaşırıyor ve onları yüce Allah'ın adaletine bırakıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Takvim Uygulaması Kullanımda
Daha önce javascript kodlaması ile hazırlamış olduğum takvim uygulamasını sitemde de kullanmaya başladım. Takvim uygulaması sitemin sağ tarafında Arşiv bölümünde yer almaktadır. Böylece ziyaretçiler istedikleri bir günü seçerek o güne ait yazılarımı görüntüleyebilecekler.  Aslında çok gerekli ve çok önemli bir seçenek olmasa da kullanıcıların istedikleri güne ait yazılarımı görüntülemeleri hem veritabanı sorgularını geliştirmek hem hazırlamış olduğum bu uygulamayı kullanmak açısından oldukça uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Umarım faydalı ve güzel bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin sağ bölümünü yeniden tasarlamış bulunmaktayım. Hem kendi yaptığım uygulamaları tanıtmak hem çok sık kullandığım ve yazılar hazırladığım Jquery'i kendi sitemde kullanmış olmak hem de karışık olan bu bölümü daha sade daha kullanışlı bir alan yapmak için yeniden tasarladım. En son yaptığım uygulamalardan olan tab uygulamasını kullandım ve sağ tarafta yer alan bölümleri tab'lara ayırdım. Umarım bu değişiklik faydalı, güzel ve ziyaretçiler için kullanışlı, anlaşılır olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tab Uygulaması Hazırlama
Bu yazımda çok yaygın bir şekilde kullanılan tab uygulamasını Jquery ile nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Aslında daha önce Jquery ile hazır olarak kullanılan uygulamayı burada paylaşmıştım. Ancak zamanla Jquery üzerine olan ilgim arttı ve neredeyse gördüğüm tüm uygulamları kendim yapmaya başladım. Şimdi ise tab alan uygulamasını hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. (Buradan görebilirsiniz.) Daha önce de belirttiğim gibi hazır olarak birçok uygulama mevcut. Ancak bunları bizlerde yapabilmeliyiz. Bu bakımdan bu türlü uygulamaları kendim yapmaya ve projelerimde kullanmaya çalışıyorum. Böylece yaptığım işlere çok daha iyi bir biçimde hakim olabiliyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009