mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda web ortamında Mysql ile aldığımız verileri sayfalamayı anlatmaya çalışacağım. Bu yöntemi kendi sitemde kullanıyorum ve bir arkadaşın nasıl yaptığımı sorması üzerine bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Yazmayı planladığım, oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntem. Bu yöntem ile bloglarda, forum sitelerinde, haber sitelerinde gördüğümüz sayfalama işlemlerini çok rahat yapabiliriz. Sayfalama için gereken adımlara ve yapmamız gereken işlemlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Aralık Cumartesi 2008 7 21518 4,8
Herşey Tam Bir Yıl Önce Başladı
Herşey Tam Bir Yıl Önce BaşladıHerşeye tam bir yıl önce başlamıştım. Bundan bir buçuk yıl önce html kodlamalarla başlayan web hayatım bundan tam bir yıl önce şimdiki durumumum temelini oluşturmaya başlamıştı. Zaman içinde html kodlamalar ile doyum noktasına ulaştım ve merakım dinamik web programlamaya kaymaya başladı. Haber sitelerinin, forumların, blogların dinamik yapıları benim merakımı iyiden iyiye çekmişti. Tüm bu merakımın sonucunda tam bir yıl evvel Asp.net ve C Sharp ile web programı geliştirmeye başladım ve geliştirmeye aralıksız devam ediyorum. Umarım herşey istediğim gibi devam eder, hedeflerime ulaşırım. Tabi bu arada yaşadıklarımı, yaptıklarımı -geçen bir yılın sonucu olan- sitemde programlamaya yeni başlayanlara ve  programlama ile ilginenlere küçükte olsa yardımcı olması için paylaşmaya devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Aralık Çarşamba 2008 5 12028 5,0
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Erişim SıkıntısıGeçtiğimiz 2 gün boyunca sitemi barındıran hosttaki çalışmalar sebebiyle siteme ulaşılamadı. Bu sorundan dolayı herkesten özür dilerim. Böyle bir olayın olmasını istemezdim ancak maalesef hosttan kaynaklanan bu problem ile siteme 2 gün boyunca erişemedim. Hosttan aldığım cevaba göre host .Net 3.5 için güncelleniyormuş ve sıkıntı da bu yüzden olmuş. Ancak bu cevap biraz geç geldi. Ama şu anda sorun düzeldi. Önümüzdeki günlerde hostumun 3.5 desteği sağlaması nedeniyle ajax uygulamalarını artık kendi hostumda barındırabileceğim ve kendi sitemde ajax kullanabileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Aralık Salı 2008 0 10970 0,0
10.000 Farklı Ziyaretçiye Ulaştım - Teşekkürler
10.000 Farklı Ziyaretçiye UlaştımBugün itibariyle istatistik servislerinden elde ettiğim veriler sonucu on bin ziyaretçi sınırını aşmış durumdayım. Bir aydan fazla bir süre önce beş bininci ziyaretçi için teşekkür yazısı yazmıştım. Bu süreden sonra on bininci farklı ziyaretçi sayısına da ulaşmış durumdayım. Şimdiye dek sitemi ziyaret eden, yorumlarını, eleştirilerini bırakan, takip eden eden herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Umarım paylaşımlara devam eder, zengin bir içerikle takip edenlere ve bilgiye ihtiyaç duyanlara bir nebze olsun yardımım olur. Zira şu ana kadar elde ettiğim içeriğin genişliği sayesinde bu ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Bunların dışında sitemi ziyaret edenlerin yaptıkları yorumlar da beni oldukça memnun ve motive ediyor. Amacım fazla ziyaretçi çekmekten çok, paylaşım yaptığım konular hakkında  ilgilenenlere kaynak sağlamak, yardımcı olmak. Eğer bu hedefi tutturursam doğal olarak ziyaretçi sayısı da artacaktır.

Tekrardan sitemi takip ve ziyaret eden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Aralık Pazar 2008 3 11140 3,8
Yoğun Dönemin Ardından
Yoğun Dönemin ArdındanSon birkaç haftadır sınavlarımın varolması, bitirmem gereken ödevler ve projeler nedeniyle çok yoğun bir dönem geçirdim. Bu yoğunluk nedeniyle bloğumda fazla paylaşım yapamadım. Dersler dışında çalışmalarıma fazla zaman ayıramadım. Bugün itibariyle sınavlarım bitti ve bayram tatili hazırlıkları başladı. Bayram tatilinde zaman ayıramadığım çalışmalarıma devam edeceğim, bloğumda elimden geldiğince paylaşıma devam edeceğim. Ayrıca bazı yeni konularda da çalışmalara başlayacağım. Bunlardan ilki de XNA ile oyun geliştirme. İlk olarak basit bir oyun yapmayı planlıyorum. Daha sonra aklımda olan bazı jquery uygulamalarını bitimeyi umut ediyorum. Önümüzdeki bayram tatili hem güzel bir bayram geçirmek, hem dinlenmek hem de eksikliklerimi tamamlamak için güzel bir fırsat. Umarım hepimiz için faydalı bir süreç olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Aralık Perşembe 2008 0 10205 0,0
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin tasarımını değiştirmiş bulunmaktayım. Uzun süre tasarımı değiştirmemiştim. Bu nedenle tasarım üzerinde değişiklikler yaptım. Öncelikle javascript kütüphanesi olan jquery'i kullanmaya başladım. Tasarım olarakta tamamen yeniden kodladım. Ancak sitemin sol (içerik) tarafını değiştirmedim. Sağ tarafı ise yeniden düzenledim. Bu değişiklikler zaman içinde devam edecektir. Umarım yeni tasarım sitemi ziyaret edenlerin hoşuna gider ve daha faydalı paylaşımlara devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Kasım Pazar 2008 5 11468 3,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009