mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Mouse Pozisyonunu Bulma
Bu yazımda javascript ile mouse pozisyonunu nasıl bulacağımızı göstermeye çalışacağım. Birçok uygulamada ihtiyaç duyabileceğimiz ve birçok uygulamada kullanacağımız bu yöntemi javascript ile basitçe yapabiliyoruz. Ancak tarayıcıların gösterdiği farklılıklar nedeniyle kontroller yapıp tarayıcılardan kaynaklanacak sorunları engelleyeceğiz. Sonuçta mouse pozisyonunu veren bir kodlamayı elde edeceğiz. Bu kodlamayı birçok uygulamada kullanabiliriz. Tooltip uygulamalarında, geliştireceğimiz farklı uygulamalarda kullanabiliriz. Düşündüğüm tooltip uygulaması için bu kodlamaya ihtiyaç duydum ve hazırladım. Sizlere de faydası olacağını düşündüğüm için paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Mart Pazar 2009 2 18088 5,0
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009