mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript ile Karakter Saydırma
Javascript kullanarak web projelerimizde kullandığımız textbox veya bilgi alınan diğer kontrollerin karakter sayılarını javascript ile sınırlandırabiliriz. Öncelikle javascript kodlarımıza bakalım.

Kodlarımız ile öncelikle "Textbox1" adlı kontorlün değerini alıp "deger" değişkenine atıyoruz. daha sonra bu değişkenin her parçasını bir diziye atıp, dizinin eleman sayısını kontrol ediyoruz. "no" id`li kontrol ile de karakter sayısını yazdırıyoruz. Bu kontrol html span kontorlü veya asp label kontrolü olabilir.
Yazdığımız javascript fonksiyonunu ise asp.net kodlarını yazdığımız sayfada page_load olayında textbox`a ekliyoruz.

Javascript fonksiyonumuzu da ekledikten sonra uygulamamızı tamamlamış oluyoruz. Böylece karakter sayısı sınırını kullanıcılara da göstererek oluşabilecek sorunları azaltabiliriz.

Ayrıca yazdığımız javascript fonksiyonu mozilla, internet explorer da sorunsuzca çalışmaktadır.
İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 15 Temmuz Salı 2008 8 23538 4,1
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net MVC Captcha Uygulamam Visio için UML Sembolleri Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma Onfocus ve Onblur ile Textboxları Zenginleştirme
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Erkan DURSUN 29 Eylül Pazartesi 2008 10:09 #1
süper kardeş çok işime yaradı
Ömer 11 Temmuz Cumartesi 2009 08:45 #2
Selam. Öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ama bu kodu almak ve kullanmak istediğimde kodlar resim halinde olduğundan kopyalama yapamadım. Bilgiyi paylaşıyorsunuz ama dağıtmıyorsunuz gibi bişey olmuş :D Lütfen ilgilenirmisiniz?
Mehmet Duran 11 Temmuz Cumartesi 2009 10:57 #3
Merhaba. Zamanında böyle gerekmiş ve böyle yayınlamışım. Ancak bilgi yine önünüzde ve kopyala yapıştır yapmadan yazmak zor olmasa gerek. Bu örnek tamamen javascript. Burada Jquery ile de hazırlamıştım ve kodları kopyalayabiliyorsunuz.
Samet Gunaydin 21 Temmuz Salı 2009 12:03 #4
Hocam javascript kodlarını doğru bir şekilde yazmama rağmen ve code behind`daki bir satırlık kodu da doğru yazmama rağmen textbox veya textarea karakter sayma işlemini yemiyor.Önerilerinizi bekliyorum.
Mehmet Duran 21 Temmuz Salı 2009 21:32 #5
Merhaba. Eğer çalıştırdığında script hatası almıyorsan sorun muhtemelen element id`sinde olabilir. Bu soruna masterpage kullanımı neden olabilir. Sayfayı çalıştırdığında saydırmak istediğin textbox'un görünen id değerini kullanırsan sorun çözülür.
Samet Günaydın 22 Temmuz Çarşamba 2009 13:49 #6
Hocam dediğiniz gibi varsalıyan id`leri kullandığımda da çözemedim sorunu.Master page kullanıyorum sayfada.Sayfa javascript yiyor, küçük örneklerle test ettim.
Samet Günaydın 22 Temmuz Çarşamba 2009 18:37 #7
Hocam sorunu hallettim, biraz uğraştırsada.İlginiz için teşekkür ederim.Mehmet hocamın örneğindeki kodu çalıştıramayanlara kodu paylaşabilirim.Burdan paylaşmak isterdim fakat 500 karakter sınırına dayanıyor.
Mehmet Duran 22 Temmuz Çarşamba 2009 23:08 #8
Sorunu çözdüğüne sevindim. Sorunun nedeni merak ettim. Nedenini ve çözümünü söylersen daha faydalı olur.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009