mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jcrop ve Asp.net ile Resimleri Kesme (Örnek Dahil)
Jcrop ve Asp.net Kullanarak Resimleri KesmeBu yazımda jQuery eklentisi olarak geliştirilen Jcrop script kütüphanesini kullanarak web projelerinde resimleri / fotoğrafları nasıl düzenleyebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu script kütüphanesi ile Asp.net projelerinde çok gelişmiş resim / fotoğraf düzenleme araçları hazırlanabilir. Ben de buna örnek olması açısından küçük bir örnek hazırladım. Hem Jcrop script kütüphanesini hem Ajax işlemlerini hem de C# kodlarını kullandığım güzel bir uygulama oldu. Script kütüphanesi sayesinde resim / fotoğraf üzerinde belirli alanı seçebiliyoruz. Seçtiğimiz alanı Ajax ve C# (Generic Handler) kullanarak gösterebildiğimiz ve kayıt edebildiğimiz küçük bir editör örneği oldu. Bu bakımdan bu konularla ilgili örnek arayanlara oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi bu örneği ve neler yaptığımızı detaylıca görelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme)
Bu yazımda C# kullanarak resim, fotoğraf üstüne çoklu metin yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Aslında daha önce burada yazdığım yazımdaki metodu geliştirerek resim, fotoğraf üzerine çoklu veriyi düzenli bir biçimde yazdırabiliyoruz. Geçen hafta yaptığım çalışma sonucunda bloğumda da aynı yöntem ile istatiksel verileri resim üzerinde gösteriyorum. Aynı resmi kullanarak hazırladığım örneği ve kodları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu metodu geliştirerek çok daha kapsamlı çok daha esnek bir resim üzerine yazı yazma editörü hazırlayabiliriz. Bunu da fırsat bulduğumda jQuery ve Ajax kullanarak hazırlamayı düşünüyorum. Şimdi hazırladığım örneğe ve kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Takvim Eklentim (Datetimepicker Uygulamam)
Bu yazımda daha önce javascript ile hazırladığım takvim uygulamasını jQuery ile entegre edip eklenti olarak hazırladım. Daha önce buradaki yazımda javascript ile hazırladığım takvimi (datetimepicker) tanıtan bir yazı yazmıştım. Oradaki script kodları tekrar gözden geçirip uyarlayarak jQuery ile takvim eklentisini hazırladım. Şu anda hazırladığım eklenti her uygulamada rahatlıkla kullanılabilir. Ancak tek eksik yönü tarih formatını el ile belirlemek. Ancak bu eksiği tamamlayıp tam bir uygulama haline getirmeyi düşünüyorum. Hazır format fonksiyonları olsa da format işini takvimde olduğu gibi kendim hazırlamak istiyorum. Bunu da en kısa sürede yapacağım. Şimdi eklentimize ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery ile Modal Hazırlama (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery eklentisi olarak hazırladığım Modal uygulamasını sizlerle paylaşacağım. Birçok sitede birçok amaç için modal ile hazırlanmış uygulamalar kullanılmakta. Oldukça sık kullanılan bu uygulamayı jQuery eklentisi olarak hazırladım. Bu uygulama için CSS bilgimizin oldukça iyi olması gerekir. Özellikle tarayıcılarda sorun olmaması için tüm ayrıntıları dikkate almalıyız. CSS bilgimize göre jQuery ile html'i bütünleştirerek uygulamamızı geliştireceğiz. Şimdi eklenti olarak hazırladığım uygulamanın kodlarına ve nasıl kullanıldığına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery ile Dinamik Alanlar Oluşturma (Scroll Olmadan ve Yatay)
Bu yazımda jQuery ile sabit uzunlukta bir alan içinde sağa-sola hareket eden ve scroll içermeyen bir alan oluşturmayı anlatmaya çalışacağım. Birçok yerde kullanıldığını özellikle jQuery uygulamalarında kullanıldığını görebiliriz. Daha önce bu örneğin nasıl olacağı konusunda örnek isteyenler de olmuştu. Bunun için bu şekilde bir örnek hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Böyle bir uygulamanın nasıl yapılacağını göstermek için basit bir örnek hazırladım. Ancak mantığını kavrayanlar her türlü şekile bu uygulamayı sokabilir ve istedikleri uygulamayı geliştirebilirler. Şimdi yapmamız gerekenlere sırayla bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Cuma 2009 12 28278 4,1
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009