mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde kullandığımız data özelliğini güvenli olarak nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Bu olayı hem Asp.net için hem de Asp.net MVC ile ele alacağız. Bildiğiniz gibi Ajax işleminde data özelliği ile server tarafında kullanılmak üzere kullanıcılardan alınan veriler veya sayfadan gelen veriler gönderilir. Bu verileri server tarafına sorunsuz, başarılı bir biçimde göndermek için birazdan bahsedeceğim gibi bir yapı kullanmalıyız. Bu yapı hiçbir eklenti olmadan Asp.net MVC ile sorunsuzca çalışırken, Asp.net ile sorun oluşuyor. Ancak bu sorunu script tarafında eklenti sayesinde yaptığımız bir çeviri ile çözebiliyoruz. Şimdi hem MVC ile hem de Asp.net ile güvenli parametre kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web Projelerinde Editör Güvenliği
Bu yazımda web projelerinde çok fazla kullanılan html editörler ile ilgili güvenlik sorunlarından bahsedeceğim. Editörleri kullanmamızın en büyük nedeni html kodlamalarla uğraşmamızı engellemesi ve bileşenler sayesinde dosya işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizdir. Güvenlik sorunları da dosya işlemlerini gerçekleştirme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Örnek verecek olursak kendi bloğumda kullandığım ve birçok projede kullanılan FCK editörün dosya işlemlerini yapan bölüm. Bu editörün dosya işlemlerini gerçekleştiren bölümü (kontrol edilmediyse) herkese açık. Bu bölüme ulaşan herkes editörü kullandığımız servera istediği her türlü dosyayı yükleyebilecektir. Bunun için editör kullanırken çok dikkatli olmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 3 14854 5,0
Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve Yetkilendirme
Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve YetkilendirmeBu yazımda Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmayı ve yetkilendirmeyi göreceğiz. Okulda almış olduğum veritabanı uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle hakkında faydalı gördüğüm bu bilgileri ilgilenenler için paylaşıyorum. Bunlardan ilki de Oracle 10g'de kullanıcı oluşturma ve yetkilendirme hakkında. Oracle kullanmaya başladıktan sonra kullanıcı oluşturma ve yetkilendirmenin önemli bir nokta olduğunu kavrıyoruz. Bunun için de bu olayı bilmemiz gerekiyor. Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmak ve yetkilendirmek için aşağıdaki adımları izlemeli ve gerçekleştirmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 1 25139 0,0
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16692 4,3
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35838 3,0
Antivirüs Xp 2008 İlleti ve Çözümü
Bugün internette dolaşırken birden bire birşeyler oldu. Masaüstü resmim değişti ve bu resimde bilgisayarımın tehlikede olduğu, Antivirüs Xp 2008 programını kurmam gerektiğini söyleyerek kısa süre sonra bu programın kurulma aşaması geldi. Kurulma aşamasında kurulumdan çıkmak için bir tuş falan yok. Tabi olmaz çünkü bu program bir virüs, fake olarak böyle tasarlamışlar. Uzun süre uğraştım. Bilgisayarım dondu, bilgisayarımı yeniden başlattım ancak sürekli kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Hemen çözümünü araştırmak için bilgisayarımı güvenli modda açtım ve internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım ve önüme tonlarca sonuç çıktı. Hemen bilgisayarımdan bu illeti yok etmenin yollarını denemeye başladım.

Peki nasıl ?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 3 11339 0,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009