mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler)
Bu yazımda web projelerinde çok sık kullanılan html editörlerden olan FCK editörü Javascript ile nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Sitemin yönetim panelini tamamen Ajax ile hazırladım ve tüm işlemleri Ajax ile yani Javascript ile yapıyorum. Ajax işlemlerinde de editör değerini Javascript ile almam gerekiyor. Bunun için editörü Javascript ile nasıl kullanacağımıza baktım ve bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca editöre veritabanından alınan bir değeri nasıl yükleyeceğimiz konusunda da bir ipucu paylaşacağım. Bu konuda daha önce birçok soru gelmişti. Şimdi FCK editörü Javascript ile nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Temmuz Perşembe 2009 29 21967 4,6
Web Projelerinde Editör Güvenliği
Bu yazımda web projelerinde çok fazla kullanılan html editörler ile ilgili güvenlik sorunlarından bahsedeceğim. Editörleri kullanmamızın en büyük nedeni html kodlamalarla uğraşmamızı engellemesi ve bileşenler sayesinde dosya işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizdir. Güvenlik sorunları da dosya işlemlerini gerçekleştirme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Örnek verecek olursak kendi bloğumda kullandığım ve birçok projede kullanılan FCK editörün dosya işlemlerini yapan bölüm. Bu editörün dosya işlemlerini gerçekleştiren bölümü (kontrol edilmediyse) herkese açık. Bu bölüme ulaşan herkes editörü kullandığımız servera istediği her türlü dosyayı yükleyebilecektir. Bunun için editör kullanırken çok dikkatli olmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 3 14870 5,0
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13477 3,7
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57809 3,2
Fck Editör'de Türkçe Karakter Sorununa Çözüm
Web projelerimizde özellikle güncel bir uygulama yapıyorsak bu uygulamalarda ekleyeceğimiz içerik için üçüncü part denilen yazılım ürünlerini kullanırız. Güncel site için kullanılan editörlerden olan Fck editör de bunlardan birisi. Ancak Fck editörde bilindiği üzere Türkçe karakter desteği yok. Bu yüzden Türkçe karakterler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Ancak yazacağımız ufak bir metot ile Fck editör'deki Türkçe karakter probleminden kurtulabiliriz.

Bu metodumuza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 5 16037 0,0
Fck Editör Kullanımı
Asp.net veya başka bir programlama diliyle hazırlanmış güncel sitelerde genellikle html editör kullanılır. Asp.net ile yapmış olduğumuz sitelerde en çok kullanılan editörlerden biri fck editör`dür. Asp.net projelerimizde fck editör kullanmamız için bir kaç ayar yapmamız lazım.
Öncelikle fck editör için kaynak dosyalarımızı fck editör`ün sitesinden indirelim. (Buradan)
Daha sonra Visual Studio`da fck editör kullanmak için toolbox`da sağa tıklayıp choose items, browse deyip indirdiğimiz dosyalardan sırasıyla ~/bin/Release/2.0/ yolunu  izleyip FredCK.FCKeditorV2.dll isimli dosyayı seçiyoruz ve ok`e basıyoruz.
Toolbox`ımıza fck editörü ekledikten sonra kullanacağımız sayfaya toolbox`tan bir adet fck editör ekliyoruz.
Ayrıca fck editörün doğru biçimde çalışması için web.config dosyamızda aşağıdaki ayarı yapmamız lazım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Temmuz Cumartesi 2008 43 57761 3,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009