mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!

Bu yazımda Türkiye'de hosting hizmeti veren başarılı bir Türk firmasını sizlere tanıtacağım. Sunduğu imkanlar, teknik destek ve ekibi ile maliyet bakımından oldukça tercih edilir bir hosting firması.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Salı 2009 14 14785 3,0
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11284 4,0
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Host Sorunu ve Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Geçtiğimiz hafta sonu hostta çalışma yapılırken yanlışlıkla harddisk üzerinde yapılan işlem sonucu tüm veriler kaybolmuş ve host bir süreliğine hizmet veremez bir duruma gelmiş. Bu süre içinde bloğuma ben dahil kimse erieşemedi. Bu durumu yaşayan herkesten özür dilerim. Ancak benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu sıkıntı oluştu. Ayrıca serverın yeniden aktif hale gelmesiyle beraber kaybettiğim verileri yeniden yükledim. Sık sık yedek almam bu dönemde sıkıntı yaşamamı engellemiş oldu. Ancak ufak tefek veri kayıplarım oldu. Umarım bloğum bundan sonra problemsiz bir şekilde yayın hayatına devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Nisan Salı 2009 1 11095 3,0
Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Bir günü aşkın bir süredir hosttan kaynaklanan problemden ötürü siteme ulaşılamıyordu. Bügün itibariyle sorunun çözüldüğünü ve sitemin tekrar aktif olduğunu belirtmek istedim. Maalesef benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu kesinti meydana geldi. Host sağlayan firmamım DNS sunucularında gelen problemden dolayı bu kesinti meydana gelmiş. Umarım bundan sonra böyle kesintiler, arızalar meydana gelmez ve paylaşımlarıma devam ederim. Bu arada siteme ulaşmak isteyen ve ulaşamayan ziyaretçiler ile takip edenlerden bu kesinti nedeniyle özür diler, böyle bir kesintinin bundan sonra olmamasını umut ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Şubat Perşembe 2009 2 9987 4,7
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009