mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC ile İlgili Birkaç Bilgi
Bu yazımda uzun süredir değinemedim MVC hakkında birkaç faydalı bilgiyi paylaşacağım. Aslında bloğumda MVC üzerine yazı yazamasam da MVC ile ilgili oldukça önemli çalışmalar yapmaktayım. Bu çalışmalar sonucu edindiğim birçok bilgi var. Bu yazımda bu bilgilerden birkaçına değinmeye çalışacağım. Bunlardan ilki MVC projelerinde Controller bölümünde tanımlı olmayan bir Action'a istek yapıldığında bu istekleri yakalama işlemini nasıl yapacağımızı göstermeye çalışacağım. Diğeri de kod bölümünde html linkler oluştururken oluşturulacak link adreslerinin tanımlanan Route'lara göre nasıl olacağı. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Temmuz Cuma 2010 4 32758 4,1
Asp.net Ajax İşlemlerinde ResponseFormat Belirtimi
Bu yazımda Ajax işlemlerinde ResponseFormat belirtiminden bahsedeceğim. Bu belirtim Ajax işlemlerinde performans, kullanışlılık, kolay kullanım gibi kriterler için önemli. ResponseFormat belirtimini hem Webforms projeleri için hem de MVC projeleri için nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. ResponseFormat özelliği Ajax işlemlerinde dönen sonucun hangi türde olduğunu belirtir ve XML veya JSON olabilir. Eğer sonuç JSON tipinde olursa sonuç JSON biçimine dönüştürülerek elde edilir. XML tipinde olur ise de XML yapısına dönüştürülerek elde edilir. Şimdi bu yöntemlerin nasıl kullanılacağını ve ne zaman kullanılacaklarını irdeleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC Captcha Uygulamam
Bu yazımda MVC Captcha uygulamamı sizlere tanıtacağım. Asp.net MVC 1.0 ve 2.0 sürümleri ile çalışan bir Captcha uygulaması geliştirdim. Şimdilik MVC ile hazırlanmış bu uygulamayı fırsat bulduğumda tüm Asp.net uygulamalarında kullanılan esnek bir kontrol haline getirmeyi düşünüyorum. Bu uygulamayı hazırlamaya uzun bir süre önce karar vermiş ve başlamıştım ancak yoğunluk nedeniyle üzerinde duramamıştım. Tasarım ve esneklik olarak çok çok iyi olmasa da şimdilik amacına hizmet edebilecek bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Zamanla da geliştirip daha esnek daha güzel bir kontrol haline getirmeyi düşünüyorum. Dll olarak paylaştım ve tüm MVC projelerine bu Dll'i ekleyip sorunsuzca kontrolü kullanabilmekteyiz. Şimdi bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de Action'lar için Özellik (Attribute) Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MVC'de yer alan Controller bölümünde tanımlanan Action'lar için özellik (attribute) tanımlama ve kullanma olayını ele alacağız. Bu yöntem ile birçok kontrolü ve işlemi düzenli bir biçimde kod tekrarı olmadan yapabilmekteyiz. MVC ile hazır olarak birçok özellik (HandleError, Authorize, Cache, vb.) gelmekte. Ancak her zaman bu özellikler işimizi görmeyebilir. Bunun için ihtiyaçlarımıza göre kendi özelliklerimizi tanımla ve kullanma durumunda kalabiliriz. Şimdi MVC'de özellik tanımlama ve kullanma olayını nasıl gerçekleştireceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC Areas (Tek Proje Kullanarak)
Bu yazımda tek proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda birden fazla proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermiştim. Şimdi de tek proje üzerinde Areas yapısını oluşturma ve kullanmayı göreceğiz. Bu yapı ile hazırlayacağımız projeleri bölümlendirip, daha kolay daha organize daha kolay yönetilebilir ve geliştirilebilir bir yapı oluşturmuş oluyoruz. Ayrıca MVC ile gelen standart yapı dışına çıkıp (Views, Controller klasörlerinin olmaması), istediğimiz dizin yapısı ile MVC projeleri oluşturabiliriz. Bu şekilde çok esnek, çok kolay yönetilebilir, açık bir proje oluşturup, geliştirebiliriz. Şimdi bu Areas yapısını tek proje ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009