mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C# ile Extension Metot Yazma ve Kullanma (Lambda Expression Dahil)
Bu yazımda C Sharp ile Extension metot tanımlamayı ve bu metotları kullanmayı göstermeye çalışacağım. Extension metotlar kullandığımız programlama dilinde tanımlı olan tipler ile beraber kullanılan ve oldukça kolaylık, esneklik sağlayan metotlardır. C Sharp ile kodlama yapan herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle generic class kullanılan uygulamalarda, Linq to Sql, NHibernate kullanılan uygulamalarda ve dizi işlemlerinin bol olduğu uygulamalarda oldukça kullanışlı ve kolaylık sağlıyor. Bu sebeple bu tür metotları nasıl yazacağımızı ve nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Ajax İşlemlerinde Parametre Olarak Nesne Taşıma
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde script tarafından sunucuya taşıdığımız verileri nesne veya nesne dizisi olarak nasıl aktarabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde kullanmak için geç kaldığım bir yöntem diyebilirim. Şimdiye dek tüm verileri string veya integer türü olarak teker teker sunucuya aktarıyordum. Şimdiki anlattığım yöntem ile verileri istediğimiz nesne türünde server ve client arasında taşıyabileceğiz. Bu yöntemde hem sunucu tarafında hem de kullanıcı tarafında kullanılan nesnelerin yani hem C# nesnelerinin hem de script nesnelerin uyumlu olması gerekiyor. Ajax işlemlerini etkin bir biçimde kullanmak istiyorsak bu yöntemin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü büyük esneklik ve kolaylık sağlıyor. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımıza bakalım ve hazırladığım örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Ajax ile Dropdown Etkileşimleri (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde Dropdown elementleri arasında etkileşim sağlayan eklentimi paylaşacağım. Son dönemde bu konuda oldukça soru oldu. Bu sorulara ve isteklere cevap verebilmek adına kullandığım eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti ile bir dropdown elementini kontrol ediyoruz. Kontrol edilen dropdown üzerinde bir seçim yapıldığında Ajax ile seçilen değere göre ilişkili veriler alınıp, diğer bir dropdown elementine aktarılıyor. Bunun en çok kullanıldığı durum ise şehirlere ait ilçelerin alınmasıdır. Şimdi eklentiyi nasıl kullanacağımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)
Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım arama motorları için ve SEO için vazgeçilmez olan SiteMap dosyası için yazdığım sınıfı sizlerle paylaşacağım. Yazdığım sınıfta veriler alınıp gerekli yapıya sokularak Xml sonucu (string olarak) yazdığım metot ile alıp kullanabiliyoruz. Yazımda hem Asp.net ile hem de MVC ile yazdığım sınıfın kullanımını göstereceğim. Daha önce paylaştığım RSS sınıfı gibi bu sınıfı da projelerimize direk olarak ekleyip kullanabiliriz. Yine bu sınıfta Sitemap oluşturmak için Linq to Xml yöntemini kullanmaktayım. Umarım faydalı olur ve birçok kişi kullanır. Şimdi yazdığım sınıfa ve kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009