mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
LINQPad
LINQPadBu yazımda Linq sorgulamaları yapabildiğimiz bir editör olan LINQPad'i sizlere tanıtacağım. Son dönemde geliştirdiğim projelerde generic class'ları oldukça sık kullanıyorum. Hatta direk bu yapıları kullanıyorum. İlk zamanlarda Visual Studio'da Linq kodlaması yaparken daha sonra LINQPad'i buldum. Oldukça kullanışlı bir editör. Linq kullanan herkesin sahip olması gereken bir araç. Visual Studio'ya göre daha hızlı. Her sorgunun cevabını almak için sayfa veya program çalıştırılmasına gerek yok. Direk olarak yazdığımız sorgunun cevabını alabiliyoruz. Bence C# ve Linq kullanan herkesin elinin altında olması gereken bir editör.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
MySql Workbench
MySql WorkbenchBu yazımda MySql veritabanı yönetim sistemi için geliştirilmiş olan MySql Workbench yönetim aracını tanıtacağım. Şimdiye dek projelerde ağırlıklı olarak Ms Sql ile MySql'i kullandım. Ms Sql için Sql Management Studio yönetim aracını kullanırken MySql için MySql Administrator yönetim aracını kullanmaktaydım. MySql için Workbench arayüzünü kullanmaya başladım ve oldukça da memnun kaldım. Çok fazla kullanamasam da Administrator aracına göre oldukça gelişmiş sayılır. Workbench, Administrator arayüzünü içinde barındırmakla beraber Sql sorgulamalarını yapan arayüz ile diagramlar, modeller kullanarak işlemler yapmayı sağlayan arayüzü birleştirerek toplamda 3 farklı arayüzü bünyesinde barındırmakta. Şu anda Workbench, MySql veritabanı yönetim sistemini yönetmek için ideal bir araç. MySql kullananlara tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Visio için UML Sembolleri
Son günlerde okul için hazırladığım projeler üzerinde çalışmaktayım ve bu projeler hakkında çeşitli diagramlar hazırlamam gerekiyor. Bu diagramların en önemlileri UML diagramları. Bunun için Microsoft'un ürünü olan ve Office paketi altına eklenebilen programı Visio'yu kullanıyorum. Ancak programın içinde bulunan araçlar diagramları çizmem için tam olarak yeterli değil. Bunun için kısa bir araştırma yaptım ve Visio programı için eklenti olarak hazırlanmış ve ücretsiz olan UML sembollerini buldum. Faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Neredeyse tüm UML sembolllerini içeren bu paketi Visio ile beraber kullanarak projelerimizin UML diagramlarını kolaylıkla hazırlayabilmekteyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Nisan Pazartesi 2009 0 27913 3,5
8086 Microprocessor Emulator - İndir
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Mikroişlemciler dersinde kullanacağımız Assembly kodlamalar yapacağımız Emu8086 programını paylaşacağım. Assembly kodlama yapmak, kodları derleyip çalıştırmak, sonuçları görmek için hazırlanmış oldukça faydalı bir program. Hocamız da Assembly kodlamalar ve örnekler için bu programı kullanmamızı tavsiye etti. Şimdilik bu programı sizlerle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde de yazacağım Assembly örneklerini sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mart Perşembe 2009 2 31242 4,7
TeamViewer Uzaktan Kontrol Programı
Bu yazımda yeni farkettiğim güzel bir uzaktan kontrol programını sizlerle paylaşacağım. Arkadaşım Sinan Özkan'ın benimle paylaştığı ve çok faydalı bulduğum programı sizlerle de paylaşmak istedim. Program ile bu programa sahip olan bir başka bilgisayara bağlanıp bağlandığımız bilgisayarı kontrol edebiliyoruz ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oldukça faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Şubat Çarşamba 2009 17 45194 3,4
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009