mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.

Program açık kaynak kodlu ve sürekli gelişen bir program. Oldukça esnek ve güzel bir program olmuş. Ekran çıktısını almak için program ekranını istediğimiz boyuta rahatlıkla getirebiliyor ve ekranın istediğimiz bölümünün çıktısını alabiliyoruz. Şimdilik bir takım eksiklikleri de olsa oldukça güzel bir program. Eksik yönlerini incelemek isteyenler tamamlayabilirler. Ancak şimdilik benim ve birçok kişinin işini gören, oldukça faydalı bir program.

Projenin CodePlex'teki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca buradan setup olarak indirebilir, buradan da Visual Studio projesi olarak kaynak kodlarıyla beraber indirebilirsiniz.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından Tasarımda Değişiklik Citroen C3 Picasso Sahibiyiz mehmetduran.com 1 Yaşında MVC ile Link İşlemleri (Html.ActionLink, Url.Action ve Özel Metot Oluşturma)
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
vyigity 05 Aralık Cumartesi 2009 16:38 #1
windows 7 de bu tool hazır olarak geliyor.
Mehmet Duran 05 Aralık Cumartesi 2009 23:30 #2
Windows 7 ile Snipping Tool olarak geliyor ama bu paylaştığım bence daha kullanışlı. Ayrıca C# ile hazırlanmış açık kaynak bir proje.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009