mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Mezuniyet (Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği)
Mezuniyet (Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) Bu hafta Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ndeki lisans eğitimimin son haftası. Dört yıl süren bilgisayar mühendisliği eğitimim bu hafta itibariyle son buluyor. Yedi yaşında annemin ellerinden tutarak başladığım ve on altı yıl süren eğitim hayatım yirmi iki yaşında son buluyor. Yüksek lisans yapmayı düşünsem de ilk hedefim iş hayatına atılmak. Şu anda mezuniyet heyecanı başlamış durumda. Aynı zamanda mezuniyet sonrası hayatın nasıl olacağı da oldukça heyecanlandıran ve düşündüren bir durum. Her ne olursa olsun lisans hayatım sona eriyor. Bu eğitim hayatımın sonu ama yeni bir hayatın da başlangıcı. Bundan sonra almış olduğum eğitimin sağladığı birikimle yönlenecek olan yeni bir hayat - iş hayatı - başlıyor. Umarım insanlığa hizmet edebilecek, birşeyler üretebilecek bir mühendis olmayı başarabilirim.

Mezuniyet heyecanı ile şu anda herşey güzel görünse de cicim ayları geçtikten sonra hayatın gerçekleri bizleri bekliyor. Öncelikli hedefim almış olduğum eğitimin referansıyla iyi bir iş sahibi olabilmek. İş hayatına atıldıktan sonra iş ile beraber yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Şu ana dek birkaç iş görüşmesi yaptım. Ancak iş konusunda herşeyi mezuniyet sonrasına bıraktım. Akademik kariyeri düşünmesem de hayatın şartları o tarafa yönlendirebilir. Ne olacağını zamanla göreceğiz. Umarım herşey yolunda gider.

Mezun olmadan önce üzerimde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Anneme, babama, aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan herkese emeklerinin karşlığını verebilmeyi umuyorum.

Ayrıca benimle beraber mezun olacak arkadaşlarımı da şimdiden tebrik ediyor ve hepimize bundan sonraki hayatımızda başarılar diliyorum. Umarım herşey gönlümüzce olur.
Mehmet Duran 23 Mayıs Pazar 2010 13 18800 4,5
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 Oldu G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Yine Bir Dönem Sonu Asp.net'te Veritabanına Kayıt Ekleme Ardından Primary Alan Değerini Alma mvc.mehmetduran.com Yayında!
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Hasan Alper Öcalan 23 Mayıs Pazar 2010 23:57 #1
Umarım hepimiz için hayırlısı olur Mehmet. Tebrikler:)
Mehmet Duran 23 Mayıs Pazar 2010 23:59 #2
İnşallah Alper. Ben de seni tebrik ederim.
Ziya PASA 24 Mayıs Pazartesi 2010 00:41 #3
Hayırlısı kardeşşşş :):))) bunu da en kısa sürede kutlayalım (Takım Lideri'nden 2 büyük boy Coke, 3 büyük boy cips ve gönlünden diğer kopanlarla birlikte...)
Mehmet Duran 24 Mayıs Pazartesi 2010 01:12 #4
Eyvallah Ziya. Ama kutlama meselesinde lidere yüklenmeyelim o kadar. Sen de mezun oluyorsun. Eli cebe atalım biraz. :D
Ahmet Kara 27 Mayıs Perşembe 2010 15:10 #5
Kardeşim öncelikle hayırlı olsun.Jquery ile sanal excel veya word dosyası nasıl oluşturabilirim. .Net tarafından methodu yazıyorum istekte bulunmama rağmen sistem hiçbir tepki vermiyor.Jquery ile çağırdığımız method ne olursa olsun geriye değer döndermek zorunda mı? Direk o methodu çalıştırma şansımız yok mu? Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
Mehmet Duran 28 Mayıs Cuma 2010 01:06 #6
Teşekkür ederim öncelikle. Soruya gelince de Ajax işlemi sırasında hata oluşuyor sanırım. Hatanın ne olduğunu görmek için Firefox'un Firebug eklentisini kullanmanı öneririm. Böylece Ajax işlemlerini ve sonuçlarını takip edebiliyorsun. Ayrıca server tarafında tanımlanan metot her tipte olabilir.
Yasin Kepez 28 Mayıs Cuma 2010 14:36 #7
Arkadaşım hayatın boyunca başarılar dilerim. Senin paylaşmış olduğun (edit update facebox uygulamasında ) pencere açılırken fadein() fadeout() animasyon şeklinde açılıyor bunun normal bi şekilde açılması baya bi uğraştım yapamadım sicript dosyasında yardımcı olursan sevinirim.Kolay gelsin.
İbrahim Öztürk 29 Mayıs Cumartesi 2010 15:50 #8
Eee artık mezun oluyorsun. Bu demek oluyor ki bu bloguna bir şeyler yazman için epey vaktin olacak. Hayatında da başarılar dilerim. Tezzzz zamanda başarılı bir iş hayatın olması dileğiyle... (siteye daha çok içerik eklemeyi unutma...)
Mehmet Duran 30 Mayıs Pazar 2010 00:52 #9
Teşekkür ederim. Soruna gelince de yapmak istediğin olay için Facebox kütüphanesine müdahale etmen gerekir. Facebox'un açılma durumunda bir efekt yok gibi. (Kodları detaylı incelemedim) Ancak kapanma esnasında bir efekt söz konusu ve buda jQuery ile gelen fadeOut fonksiyonu. Kapanma eventında buradaki fadeOut fonksiyonunu kaldırabilirsin.
Mehmet Duran 30 Mayıs Pazar 2010 00:58 #10
Görüşlerin için teşekkür ederim. İş konusunda bir süre daha bekleyeceğim. Bloğa yazma konusunda yazılacak çok şey var ama zaman yok. Umarım fırsat olur ve paylaşmaya devam ederim.
adn426 05 Haziran Cumartesi 2010 23:37 #11
ben de bilgisayar müh. 1.sınıf öğrencisiyim teşekkürler çok güzel ifade etmişsin
kad1r 10 Haziran Perşembe 2010 18:26 #12
Tebrikler Mehmet. Başarılarının devamını dilerim.
webmaster 26 Eylül Pazar 2010 14:05 #13
benim de 3 senem kaldı...
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009