mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp'ta Split Metodu Kullanımı
Bu yazımda C Sharp ile çok sık kullandığımız string ifadeleri parçalamamıza yarayan Split metodunun kullanımını ve son olarak öğrendiğim kullanma yolunu sizlerle paylaşacağım. Yaptığım uygulamalarda çok sık kullandığım ve çok sık ihtiyaç duyduğum bu metodu daha iyi bir kullanım şeklini öğrendim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Paylaşacağım yöntem yapacağımız kodlamalarda daha az kod yazmamızı ve daha anlaşılır daha net bir kodlama yapmamızı sağlayabilir. Şimdi hem normal kullanım şekline hem de diğer yönteme göz atalım.

Öncelikle basit bir örnek vereceğim. Virgül ile birleştirilmiş ve string ifadesine haline dönüştürülmüş rakamları bu metod ile tek tek elde edeceğiz. Bu olayı da iki yöntem ile yapacağız. İlk yöntemde daha az değişken tanımlayacağız ve bu yöntemi yeni keşettim. Bundan sonra kodlama yaparken iki yöntemi de kullanabiliriz. Ancak ben bundan sonra ilk yöntemi tercih edeceğimi belirtmeliyim.

Örnek kodlamaya bakalım.

 
      string rakamlar = "15,6,9,32,28,59,74,68,45";
 
      //Rakamları elde etmek için şu şekilde kodlama yapabiliriz.
      for (int i = 0; i < rakamlar.Split(',').Length; i++)
      {
        //aşağıdaki kodlama ile de herbir değer elde ediliyor.
        Console.WriteLine(rakamlar.Split(',')[i]);
      }
 
 
      //Başak bir yöntem ise aşağıdaki gibi.
      string[] dizi = rakamlar.Split(',');
      for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)
      {
        Console.WriteLine(dizi[i]);
      }

Görüldüğü gibi ilk yöntemde ekstra değişken olmadan rakamları eldebiliyoruz. Diğer yöntemde ise fazldan bir dizi tanımlıyoruz ve bu dizi ile işlemlerimizi yapıyoruz. Daha önce hep ikinci yöntemi kullanmıştım. Bundan sonra ilk yöntemi kullanacağım.

Performans olarak hangi yöntemin daha iyi olduğuna bakamadım. Ancak bana ilk yöntem daha iyi bir yöntem gibi geliyor. Ancak bu konuyu araştıracağım.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 17 Şubat Salı 2009 8 52565 4,4
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Reflection (Resim Yansıması) Asp.net ile Dinamik Sitemap Hazırlama C# ile Bubble Sort (Kabarcık Sıralama) Algoritması C Sharp'ta Kendi Tarih Formatımızı Belirlemek Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Özgür 18 Şubat Çarşamba 2009 00:45 #1
Console.WriteLine(); yazmayalı yıllar olmuş :D
İhsan Bulut 23 Şubat Pazartesi 2009 21:13 #2
Console.WriteLine() deyipte geçme . ilk göz ağrımız :)
Sebahat 15 Mart Pazar 2009 11:27 #3
Çok güzel anlatmışsınız hocam. Faydalı oldu, sağolun.
esilah 09 Ocak Cumartesi 2010 23:28 #4
arada iki boşluk olan iki kelimeyi nasıl ayırabilirim Elinize sağlık
Mehmet Duran 09 Ocak Cumartesi 2010 23:47 #5
Bunun için yine boşluğa göre split edebilir ve kelimelerin uzunluklarını kontrol ederek sıfırdan büyük olan değerleri alabilirsin. Birçok algoritma ile de bunu yapabilirsin.
Miraç Baran Satıç 24 Şubat Çarşamba 2010 19:35 #6
İlk metod da length'i tekrar tekrar(for döndükçe) hesaplayacağından ben sağlıklı bulmuyorum. 2 de zaten length'i daha önceden hesaplamış olacağından.Tekrar işlem yapmak zorunda kalmıyacak. yanlışsam düzelt :)
Mehmet Duran 24 Şubat Çarşamba 2010 22:39 #7
Söylediğin mantıklı ancak for döngüsünde ilk aşamada döngü (şartları) sınırları belirlendiği için her seferinde yeniden hesaplanmıyor. İlk aşamada değer hesaplandıktan sonra diğer aşamalarda değer hafızadan alınır. Eğer değişkene atarsak değişkenin hafızadaki bilgilerini kullanır, değişken atamadan yaptığımızda değerleri stack gibi bir yapı kullanarak muhafaza eder. Bu yazımdaki amacım split metodunu kullanmayı göstermekti.
MEK 29 Nisan Perşembe 2010 19:50 #8
İlk yöntemde her seferinde stringi baştan parçalamak durumunda kalacak, 2.de ise bir sefer parçalanıp dizide tutuluyor. Tabi ki 2.yöntem daha hızlı olur.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009