mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mehmetduran.com 3 Yaşında
mehmetduran.com 3 YaşındaBloğumun yayına başlamasından itibaren 3 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 3 yıl önce başladığım bu serüvende iyi bir noktaya geldiğimi düşünmekteyim. Her ne kadar son 9 ayda bloğuma çok fazla vakit ayırıp ilgilenemesemde her geçen gün bloğumun değerlendiğini ve daha fazla ziyaretçiye ulaştığımı görüyorum. 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Birçok kişinin olumlu/olumsuz eleştirilerini aldım, birçok kişiyle tanışma fırsatı buldum, birçok iş fırsatı yakaladım. Kısacası geçen 3 yılın bana oldukça fazla getirisi oldu. Hedeflerim doğrultusunda açmış olduğum bu sitenin beni hedeflerimin de ötesine götürdüğünü söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript (Ajax) ile Elde Edilen Datetime Türündeki Veriyi İşleme
Bu yazımda Ajax işlemlerinde elde edilen Datetime (C#) türündeki bir veriyi Javascript tarafında nasıl işleyeceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde nesneler üzerinden işlem yapabiliyoruz. Bu işlemlerde verileri json veya xml formatta elde ediyoruz. Elde ettiğimiz veri türü string, int, vb. gibi genel türde değilse çeşitli dönüştürme işlemleri yapmamız gerekebilir. Bu veri türlerinden biri de Datetime veri türüdür. Linq to Sql vb. gibi bir araç kullanıyorsak veya kendi nesnelerimiz ile çalışıyorsak ve bu nesneler Datetime türünde değişken içeriyorsa Ajax işlemlerinde bu verileri kullanabilmek için basit bir çevirme işlemi yapmamız yeterli oluyor. Bu çevirme işlemini ve örneği yazıının devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » mehmetduran.com 2 Yaşında
mehmetduran.com 2 Yaşında2 yıl önce açmış olduğum sitemin bir yılını daha bugün itibariyle devirmiş bulunuyoruz. Bundan 2 yıl önce çok farklı amaçlarla açmayı düşündüğüm ve açtığım sitemin 2. yılını da geride bıraktık. Geçen 2 yıl içinde hem kendi adıma hem sitem adına oldukça büyük gelişmeler oldu. Bu süre içinde sitemi 300.000 civarında kişi ziyaret etti. Kendim de ilk açtığım zamanı düşündüğümde önemli derecede geliştim diye düşünüyorum. Bu gelişimde sitemin etkisi tartışılmaz. Zaten sitemi açma amaçlarımdan birisi de bu idi. 2 yıl önce şu anki durumumu tahmin etsem bu duruma geleceğimi düşünemezdim. Uzun lafın kısası güzel bir 2 yılı geride bıraktık. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur. Hep beraber nice seneleri deviririz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Sql Sorgusu ile Tarihe Göre Veri İstatistikleri (Arşiv Mantığı)
Bu yazımda Sql sorgulaması ile veritabanında tutulan veriler hakkında tarihsel olarak istatistiksel bilgileri nasıl elde edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Silverlight kullanarak sitemde İstatistikler bölümü hazırladım ve bir takım istatistikleri burada paylaşıyorum. Ayrıca Arşiv bölümünü de aynı mantık ile hazırladım. Daha önce buradaki yazımda aynı işlemi programatik olarak yapan bir örnek hazırlamış ve paylaşmıştım. Ancak orada bu yazımdakinin aksine birçok kez veritabanı bağlantısı olmakta. Burada ise tek veritabanı sorgusu ile veriler elde edilmekte. Bu şekilde bu örneğe ihtiyaç duyanların ve Sql sorgulamaları ile örnek arayanların işine yarayacağını düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bir Dönem Daha Geride Kaldı
Bir Dönem Daha Geride KaldıEğitim hayatımda bir dönemi daha geride bırakmış bulunuyorum. Oldukça yoğun ve stresli geçen bir dönem oldu. Belki de eğitim hayatımın en yoğun dönemlerinden biriydi. Bunun sonucu olarak da özel çalışmalarıma pek vakit ayıramadım. Dönemi bitirsek de çok daha yoğun bir final dönemi bizleri bekliyor. Önümüzdeki iki haftalık süreç final dönemi. Ancak bizim için final dönemi de son değil. Final döneminin hemen ardından da bitirme projesinin teslimi ve sunumu var. Ocak ayını bu yoğunlukla geçireceğiz. Umarım bu yoğun dönemi hep birlikte en iyi biçimde, başarılı bir şekilde gerimizde bırakırız. Böylelikle eğitim hayatımın sonuna bir adım daha yaklaşmış oluyorum. Kısmetse haziran ayında eğitim hayatını tamamlamış bir bilgisayar mühendisi olacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ocak Cumartesi 2010 4 11869 3,3
2009'u Geride Bırakırken....
2009'u Geride Bırakırken....Bir yılı daha hayat maceramızın derinliklerine göndermeye hazırlanıyoruz. İyisiyle kötüsüyle ömrümüzden bir yıla daha çizik atacağız. Bu yılı tamamlamadan önce kendi açımdan değerlendirmek istedim. Oldukça yoğun bir yılı gerimde bırakıyorum. Yılın başında koyduğum hedefleri büyük ölçüde gerçekleştirdim. Hem okul konusunda hem de kendimi geliştirme konusunda belirlediğim hedeflere ulaştığımı görüyorum. Bu bakımdan iyi bir yılı daha geride bırakıyorum. Yeni yılda da yeni hedefler koymayı ve bu hedeflere başarılı biçimde ulaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 8 10931 4,2
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009