mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!

Bu yazımda Türkiye'de hosting hizmeti veren başarılı bir Türk firmasını sizlere tanıtacağım. Sunduğu imkanlar, teknik destek ve ekibi ile maliyet bakımından oldukça tercih edilir bir hosting firması.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Salı 2009 14 14785 3,0
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl Oldu
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl OlduBugün itibariyle kullandığım blog alt yapısını oluşturup, ciddi olarak blog tutmaya başlayalı 1 oldu. Sitemi her ne kadar daha önce açmış olsam da bir süre blog alt yapımı oluşturmaya çalışmış, birkaç denemeden sonra şu anda kullandığım ve uzun yıllar kullanacağım bloğumun alt yapısını kullanmaya başlamıştım. Bu süre içinde değişimler olsa da alt yapıda fazla bir değişim olmadı ve aynı alt yapı üzerinde çalıştım. Bir yıllık süreç sonunda bloğumun önemli bir konuma geldiğini düşünmekteyim. Hazır blog sistemleri ile yarışacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şu ana dek yapmış olduğum paylaşımlar ve bunların getirileri oldukça memnuniyet verici. Bu işe başlarken bu konuma geleceğimi düşünmüyordum ama zamanla herşeyin olabileceğini farkettim. Yazımın devamında bir yıllık süreçteki istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım nice yıllar paylaşımlara ve insanlara ulaşmaya devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Salı 2009 4 10972 4,7
lesswordmorework.com | Oğuz Yılmaz - Site Tanıtımı
lesswordmorework.com - Oğuz Yılmaz - Site TanıtımıBu yazımda geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan sınıf arkadaşım, hemşehrim (O'da Kırşehirli) Oğuz Yılmaz'ın sitesini daha doğrusu bloğunu sizlere tanıtacağım. Domain olarak lesswordmorework.com gibi oldukça anlamlı bir tercihte bulunmuş. Ayrıca kullandığı sistemi de kendisi hazırlayarak birçok kişiden farklı olduğunu en baştan göstermiş oldu. Kendisi bölümümüzde bizim jenerasyonda en başarılı bilgisayar mühendisi adayı. Bloğunda faydalı bilgiler paylaşacağını ve birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyüorum. Bundan sonra onu her zaman takip edeceğim. Sizlere de O'nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmayı tavsiye ediyorum. Blog hayatında hemşehrime başarılar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Pazar 2009 12 13173 3,7
Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler)
Bu yazımda web projelerinde çok sık kullanılan html editörlerden olan FCK editörü Javascript ile nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Sitemin yönetim panelini tamamen Ajax ile hazırladım ve tüm işlemleri Ajax ile yani Javascript ile yapıyorum. Ajax işlemlerinde de editör değerini Javascript ile almam gerekiyor. Bunun için editörü Javascript ile nasıl kullanacağımıza baktım ve bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca editöre veritabanından alınan bir değeri nasıl yükleyeceğimiz konusunda da bir ipucu paylaşacağım. Bu konuda daha önce birçok soru gelmişti. Şimdi FCK editörü Javascript ile nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Temmuz Perşembe 2009 29 21937 4,6
Asp.net ve Veritabanı ile Ziyaretçi Sayacı Yapımı
Bu yazımda ziyaretçi sayacını nasıl yapabilceğimizden bahsedeceğim ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Daha önce bu konuda birçok arkadaş soru sormuştu. Ayrıca yaptığım bir uygulamada böyle birşey istendi. Bu yüzden bir örnek hazırladım. İlgilenenler ve kendi istatistiklerini tutmak isteyenler için güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Hazırladığım örnekte online, günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayısını elde ediyoruz. Ancak örneği uyarlayarak saat, dakika, saniye veya belirli periyotlardaki ziyaretçi sayılarını elde edebiliriz. şimdilik sadece günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayılarını tutan bir örnek hazırladım. Daha gelişmişini ilgilenenlere bırakalım ve uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Temmuz Salı 2009 44 47807 4,7
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009