mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20701 3,0
İnternet Hastalıkları
Kabul edin, bağımlısınız. Hepimiz bağımlıyız. Oyun oynamaya, internet başında sabahlamaya, blog yazmaya, YouTube arşınlamaya bağımlıyız. Meğer bu rahatsızlıklarımız artık literatüre de geçmiş, isimleri falan olan sorunlarmış.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ekim Perşembe 2008 0 11363 0,0
Yeni İstatistik Servisi Cli.gs
Yeni İstatistik Servisi Cli.gsİnternette gezinirken güzel bir istatistik sitesine daha rastladım. Henüz yeni sayılır. Ancak verdiği bilgiler ve istatistikler nedeniyle gayet hoşuma gitti ve sizlerle paylaşma gereği duydum. Çünkü oldukça güzel istatistiksel veriler ve bilgiler sunuyor. Bu siteye buradan ulaşabilirsiniz. Hizmetlerden yararlanmak için siteye üye olmanız gerekiyor. Ayrıca verileri sadece siz görebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 0 12371 0,0
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35924 3,0
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26094 3,7
C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar
Bu yazımda C Sharp ile tarih üzerinde işlem yapan metotlara ve özelliklerine değineceğim. Bu yazıyı hazırlamamın nedeni; bugünlerde bloğumda kullanmak üzere hazırladığım takvim uygulamasıdır. Bu uygulamada anlatacağım metotları ve özellikleri kullandım. Takvim uygulamasını okul yoğunluğu nedeniyle yapıp siteme entegre etmem biraz zaman alacak gibi. Ancak bu konuyu yaparken faydalandığım bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ekim Pazartesi 2008 3 18798 3,7
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009