mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.

Yaptığım örnek 4 sayfadan oluşuyor.

index.asp - Login olma sayfası.
index2.asp - Login olduktan sonra gidilen ilk sayfa.
index3.asp - Bu sayfaya ulaşmak için login yapmamız gerekiyor.
index4.asp - Bu sayfa ile login işlemini sonlandırıyoruz.

Öncelikle index.asp sayfamızda kullanıcı adı(mehmet) ve şifre(mehmet) ile login oluyoruz. Eğer kullanıcı adı ve şifre doğruysa index2.asp sayfasına ulaşıyoruz. Ayrıca burada login olma durumunu ve kullanıcı adını session ile tutarak diğer sayfalara bu sessionlardaki bilgilere göre izin veriyorum. Login olunması gereken her sayfada bilgileri tuttğumuz session değerlerini kontrol ediyorum.  Eğer yanlış bir kullanıcı adı veya şifre girilmiş ise index.asp'ye login olmak için tekrar gidiyorum.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Bu uygulamanın ekran görüntüsü şöyle:

Asp ile Basit Login Kontrolü

İndirdiğimiz dosyaları çalıştırmak için bilgisayarımızda IIS kurulu olması gerekir. IIS kurulu ise bu sayfaları  C:\Inetpub\wwwroot dizinine eklemeliyiz. Dosyaları ekledikten sonra herhangi bir browserda http://localhost/index.asp adresine giderek uygulamayı test edebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35953 3,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Civilization of Ottoman ve Blogsa Ekipleri Gazi MMF'de Web Service ile Ajax İşlemleri Facebook Profil Rozeti Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Server Zamanını Alma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ibrahim 18 Ocak Pazar 2009 11:54 #1
peki bu login controlu calistiracak kod nedir
Mehmet Duran 18 Ocak Pazar 2009 12:05 #2
Bu login kontrolünü yazıda da belirttiğim gibi Asp ile hazırladım ve kontrolü Session ile yapıyorum. Birden fazla sayfa olduğu için kodları buradan yazmadım. Örneği indirerek kodları inceleyebilirsiniz.
Raggawolf 14 Haziran Pazar 2009 01:10 #3
Selamlar Çok Güzel Bi Çalışma Gerçekten bi sürü buna benzer çalışma var ama bu gayet açık ve güzel olmuş emeğinize sağlık
Ender 08 Haziran Salı 2010 12:22 #4
Merhaba Mehmet. Öncelikle gözün aydın lisans eğitimini tamamlamışsın. Benim sorum; Bir master page de sağ üst köşede iki textbox ve bir botun var. Site de dolaşan kişi bu master page nin content paglerinden herhangi birinde login olacak(ayrı bir login sayfası olmayacak, master page deki textbox ve buton aracılığı ile giriş yapacak.) ve bu textboxların olduğu bulunduğu yerde de bilgileri görünecek. Bu konuile ilgili bir çalışma yaparsan ya da bilgilendirirsen sevinirim.
Ender 08 Haziran Salı 2010 12:30 #5
Yine bu konu ile ilgili sanırım, çünkü yaptığım uygulamada ana dizinde login olduktan sonra bir alt dizinde(Admin klasöründe) bulunan master page de ana dizindeki master page de login olan kişinin bilgilerini session' dan nasıl okuyabiliriz. Ya da nasıl okuyabiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Mehmet Duran 08 Haziran Salı 2010 23:06 #6
Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Soruna gelince de giriş alanının veya kullanıcı bilgilerinin gösterimi if else kontrolü ile yapılacak bir durum. Asıl nokta üyelik sistemde kullanacağın yapı ile ilgili. Eğer hazır bir üyelik sistemi kullanmayacaksan ve kendin yapacaksan Session kullanabilirsin. Veya forms authentication konusunu araştırarak kendi üyelik sisteminin yazarsın. Kullanıcının giriş yapıp yapmadığını da request.User.Idendtity nesnesi ile kontrol edebilirsin. Çeşitli yöntemler mevcut. Kendine göre en uygunu seçip, kullanmalısın.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009