mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Askerliğin Ardından
Askerliğin Ardından 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Mamak MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na katılış yaparak başladığım askerlik görevimi 16 Nisan itibariyle tamamladım. Resmi olarak 5 Mayıs tarihinde bitecek olan askerliğimi izin hakkım nedeniyle 16 Nisan 2015 tarihinde teğmen rütbesiyle tamamladım. Yedek subay adayı olarak Mamak MEBS Okulu'nda 3 aya yakın askeri öğrenci dönemi geçirdik. Bu dönemi tamamlayarak kura ile asteğmen olarak görev yapacağımız yerleri belirledik. Kimseye kolay kolay nasip olmayacak bir olay devam etti ve evime arabayla 5 dakika olan mesafede askerliğimi yapmak nasip oldu. İlk açıklandığında şans eseri Mamak çıkmıştı. Bu şans kurada da devam etti. Torbada tek bir Ankara ve Mamak varken büyük bir şansla  tek olan yeri seçtim ve görevimin geri kalanını da evimin yakınında yapmış oldum. Bu bakımdan askerliğim oldukça şanslı ve kolay oldu. Ancak her ne kadar böyle olsa da askerlik askerliktir. Ne mutlu ki bana bu kutsal görevi yerine getirdim. Hem de yedek subay olarak yerine getirdim. Oldukça onur ve gurur verici bir olay. 1 Nisan tarihinde de teğmen rütbesine terfi ederek görevimin başındaki on beş günü teğmen rütbesiyle geçirmek nasip oldu. Bu süreçte birçok rütbeli ve asker ile tanışmış olduk ve arkadaşlık ilişkimiz oldu. Bu arkadaşlıkların çoğu ömür boyu sürecek olan arkadaşlıklar. Bu bakımdan en önemli kazanımlardan biri bu arkadaşlık ilişkisi oldu. Bundan sonra sivil hayata dönüş başladı. İş güç derken hayat içinde oyalanmaya devam edeceğiz. Hakkımızda hayırlısı olması dileğiyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Nisan Perşembe 2015 0 33833 4,5
O Şimdi Asker
O Şimdi Asker

16 yıllık eğitim hayatı, 4 yıllık iş hayatı derken sıra vatan görevime geldi. 25 Nisan günü askerlik görevimi hangi süre ile nerede yapacağımı büyük merakla bekledim ve öğrendim. Görevimi yedek subay (asteğmen) olarak 12 ay süre ile yerine getireceğim. Başlangıç yerim hayatımı sürdürdüğüm ilçe olan Mamak, Muhabere Okulu. 7 Mayıs günü birliğime katılacağım ve bu kutsal görevimi yerine getirmeye başlayacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Salı 2014 0 25064 4,0
Kara Suratlı Bir Garip - Neşet Ertaş
Neşet Ertaş Büyük ozan, büyük üstat, kara suratlı, garip, toprağım, hemşehrim, büyük usta Neşet Ertaş ebediyete intikal etmiştir. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Ailesinin, sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun. Müzik dinlemeye, türkü dinlemeye O'nunla başladım, O'nunla devam ediyorum ve O'nunla devam edeceğim. Bıraktığı ölümsüz eserler gönüllerimize hizmet etmeye devam edecektir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Salı 2012 0 24531 4,8
mehmetduran.com 4 Yaşında
mehmetduran.com 4 YaşındaBenim neden bir sayfam yok, benim de bir sayfam olsa diye düşünürken, bu düşünceyi 4 yıl önce bugün ete kemiğe bürümüştüm. Başlangıç amacım kendime ait bir sayfa olması, bilgilerimi, düşüncelerimi paylaşmak ve paylaşırken de öğrenmekti. Bir süre bu hedefimi oldukça başarılı bir biçimde yürüttüğümü düşünüyorum. Ancak son iki yıl hayatın getirmiş olduğu sorumluluklar ve meşgaleler bloğuma ayırdığım zamanı elimden aldı. Gelen yorumlara, mesajlara cevap verememeye başladım. Ancak herşeye rağmen bloğum ziyaretçi çekmeye devam etti. Gelen yorumlara ve mesajlara cevap veremediğim için üzgünüm ama haklı nedenlerim olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum. Ancak en kısa sürede ilk başladığım zamanlardaki gibi güncel blog tutmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » mehmetduran.com 3 Yaşında
mehmetduran.com 3 YaşındaBloğumun yayına başlamasından itibaren 3 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 3 yıl önce başladığım bu serüvende iyi bir noktaya geldiğimi düşünmekteyim. Her ne kadar son 9 ayda bloğuma çok fazla vakit ayırıp ilgilenemesemde her geçen gün bloğumun değerlendiğini ve daha fazla ziyaretçiye ulaştığımı görüyorum. 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Birçok kişinin olumlu/olumsuz eleştirilerini aldım, birçok kişiyle tanışma fırsatı buldum, birçok iş fırsatı yakaladım. Kısacası geçen 3 yılın bana oldukça fazla getirisi oldu. Hedeflerim doğrultusunda açmış olduğum bu sitenin beni hedeflerimin de ötesine götürdüğünü söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Citroen C3 Picasso Sahibiyiz
Citroen C3 Picasso Sahibiyiz27 Ağustos Cuma 2010 tarihi ile ailece Citroen C3 Picasso aracına sahip olduk. Ailece ilk kez bir araca sahip oluyoruz ve birkaç gündür bu duruma alışmaya çalışıyoruz. Ailemizde ehliyet sahibi olan pek çok kişi olsa da hepimiz ilk kez araç süreceğiz. Şu birkaç günde ben kendimi geliştirdim diyebilirim ama hala acemi olduğumun farkındayım. Aile bireylerine de zaman içinde öğrenmeleri için yardımcı olacağım. Aslında çoğunlukla aracı ben kullanacağım. Hem işe gidip gelirken hem yüksek lisans yaparken oldukça faydalı olacaktır. Benim için çok önemli olan zamanı artık toplu taşıma araçlarını beklemekle kaybetmeyeceğim, sinirlerimi gereksiz yere bozmayacağım ve kazanacağım zamanı olumlu işlerde kullanmaya çalışacağım. Umarım bu araç ailemiz için hayırlı olur. Aracı olanların ve olmayanların daha iyisine sahip olmaları dileğiyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 21 22 23 Sonraki
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009