mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Sitemap ve Rss
Sitemizi ve bloğumuzun daha çok ziyaretçi alması için arama motorlarının önemi çok büyüktür. Bunun için de arama motorları için sitemap hazırlar ve bu sitemap ile arama motorlarına sitemizdeki sayfaları bildiririz. Böylece arama motorları da site içeriklerimizi indeksleyerek, sitemize daha çok ziyaretçi gönderirler. Arama motorlarının en önemlisi olan google' a sitemap gönderdikten sonra bir de sitemin rss beslemesini tıpkı sitemap gibi göstererek ekledim ve google bunu da tıpkı sitemap gibi kabul etti. Sitemap'e uğradığı gibi rss sayfama da belli aralıklarla uğrayarak sayfalarımı kontrol ediyor. Ben de bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Sitenizin arama motorlarında daha fazla sonuç vermesini istiyorsanız bu yöntemi de kullanbilirsiniz. Ayrıca dinamik olarak asp.net ile nasıl sitemap hazırlanacağını burada ki yazımdan okuyabilirsiniz.

Google Sitemap ve Rss
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 0 12824 5,0
Youtube Yasağı Kalktı
Dün itibariyle Türkiye'den youtube'a olan erişim yasağı kalktı ve youtube erişime açıldı. Umarım önümüzdeki dönemde Youtube gerekli önlemleri alır ve Türk yetkililerimizde daha mantıklı davranarak bu soruna sürekli bir çözüm bulurlar.

Youtube
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 10184 0,0
Arşiv Bölümü Bitti
Sitemi yaptıktan sonra eksik yönlerini de tamamlamaya başladım. Bunlardan ilki arşiv bölümü oldu. Bu bölümü yapmak için ayrı bir class yazdım. Yazdığım bu class ile sitede ki yazılarımın hangi ay içerisinde yazıldığının istatistiğini tutuyorum. Yeni bir olay değil, neredeyse tüm bloglarda kullanılan bir olay ama ben bu olayı hiçbir kaynaktan faydalanmadan tamamen kendim yaptım. Bu açıdan mutluyum. Arşiv 2 bölümünden oluşuyor. İlk bölüm; her sayda kategorilerin altında gözüken ve her zaman 12 ayın istatistiğini gösteren (site içeriği tutmaya başladıktan 12 ay geçmişse yoksa ne kadar ay geçmişse onu gösteriyor) bölüm ve site içeriği tutmaya başladıktan sonra şimdiki ana dek tüm ayların istatistiğini gösteren ikinci bölüm. Böylece site de tuttuğum bilgilerin istatistiklerine daha rahat ulaşılabilir bir sistem yaptığımı ve kullanıcılara farklı bir seçenek sunmuş olduğumu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 0 11170 0,0
Yeni Sitem ile Tekrar Karşınızdayım!
Yaklaşık 1 haftadır yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığım sitemi a'dan z'ye yeniden yaparak tekrar karşınızdayım. Sitemi yeniden yapmamın amacı ise; eski sistemin bana göre yetersiz olmasıydı. Ayrıca veritabanı olarak access kullanman ve kodlama bölümünün dağınık olması ve performansının kötü olması değişimin en büyük nedeni oldu. Yeni sitemi MySql üzerine kurdum ayrıca programlama bölümünü gayet titizlikle yapmaya çalıştım. Tasarım kısmı ise önceki sitemin benzeri oldu ancak ufak tefek değişiklikler yaptım. Ortaya daha iyi paylaşım yapabileceğim blog tarzında bir sistem çıktı. Sonuçta daha iyi bir sistemle daha iyi bir siteyle karşınızdayım. Paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Sitemi yeniden hazırlarken öğrendiğim birçok konu oldu. Önümüzdeki günlerde bu konulardaki paylaşımlarımı sizlere sunacağım.

Ayrıca eski siteme buradan ulaşabilirsiniz.
Hepinize İyi Çalışmalar Dilerim!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 0 10628 0,0
Sitemi Yeniden Yapıyorum
Sitemi yapalı fazla olmamasına karşın kendime yeni bir site hazırlıyorum. Yeni bir site yapıyor olmamın birçok nedeni var. Blog tarzı bir site yapacağım. Hazır sistem kullanmayacağım ama hazır sistemler gibi bir blog sistemi yapıyorum. Kodlarımı tamamen kendim yazıyorum. Büyük oranda kodları tamamladım. Sıra detaylarda ve yönetim panelinde. En kısa sürede bitirip yayına koymayı planlıyorum. Bu sistemde şimdiki siteme ek olarak etiket sistemi ekledim, tasarımı biraz değiştirdim ve kullanıcıların sitedeki yazılara daha iyi ulaşmalarını sağlamak için veritabanı ilişkileri kullandım. Ayrıca veritabanı sistemi olarak Mysql kullandım. Gayet iyi bir veritabanı sistemi. Önceden çok uzun kodlarla yaptığım veya anlamakta güçlük çektiğim ilişkileri mysql`de çok rahat anladım ve yaptım. Zaman içerisinde mysql ve veritabanı hakkında paylaşımlarıma ağırlık vereceğim.
Yeni sitemi en kısa sürede yayına koymayı düşünüyorum. Yaptığım sistemin bana uzun süre yeteceğini düşünüyorum. Sadece disayn konusunda eksiklikler olabilir. Bu sorunlarıda zaman içerisinde gidererek yaptığım bu sistemle umarım uzun süre paylaşıma devam ederim.

Bu süre içinde sizlerede iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ağustos Salı 2008 3 10747 3,5
Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Rıza Ayhan
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Ayhan, 6 Ağustos 2008 tarihinde düzenlenen devir-teslim töreni ile görevine resmen başladı. Yeni rektörümüze başarılar dilerim.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Rıza Ayhan

Yeni rektörümüzün hakkında daha fazla bilgi edinmek için; kendi resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ağustos Perşembe 2008 1 12049 0,0
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009