mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Who's Amung Sitesi Yenilendi
Who's Amung YenilendiWebsitelerinin istatiklerini tutan whos.amung.us servisinin istatistiksel bilgileri ve tasarımı değişti. Gezdiğim birçok sitede gördüğüm ve kendi sitemde de bulunan bu widget ile aynı anda online kullanıcı sayısı ile ilk kayıt tarihinden itibaren sitemizin istatistiklerini takip edebiliyoruz ve bundan sonra istatistiksel bilgileri daha ayrıntılı takip edebileceğiz. Hemen hemen tüm bloglarda olan bu widget ile kendi sitemin istatistiklerini de takip ediyordum. İstatistiksel bilgilerin daha ayrıntılı verilmesi beni oldukça memnun etti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Ayrıca sitenizde bu widget'ı kullanmakta oldukça basit. Buradan script tagları arasında size sunulan kodu alıp sitenizde bu widget'ı kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizde kullanacağınız widget'ın şeklini de istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 0 12807 4,5
Microsoft DreamSpark Servisi Kullanımda
Microsoft DreamSparkBu gün itibariyle Microsoft DreamSpark Servisi hizmete başladı. Microsoft DreamSpark, üniversite öğrencilerinin, Microsoft yazılım geliştirme ve tasarım araçlarını ücretsiz olarak edinmelerini sağlayan bir servistir. Üniversite bilgi sisteminie giriş yaptığımda bu bölümle ilgili alanın aktif olduğunu ve Microsoft'un bu servis ile sunmuş olduğu programların indirilebildiğini farkettim. Bu servis toplam 9 üniversiteye hizmet ediyor ve bu üniversitelerde okuyan tüm öğrenciler programları ücretsiz bir şekilde indirip kullanabiliyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Eylül Pazartesi 2008 4 16214 0,0
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!Bugün itibariyle kendi adıma yeni bir sene yeni bir dönem için ilk adımlarımı attım. Önümüzdeki hafta okul başlayacak ve artık 3. sınıfa terfi edeceğim. Bunun için bugün harç (haraç) ücretini yatırdım ve ders kayıtlarını tamamladım. Artık yeni döneme hazırım. Ayrıca Telekom'da yaptığım stajın raporunu da tamamlamam kendimi bu dönem öncesinde mutlu hissetmemi sağladı. Yaptığım bu staj ve kendimi geliştirmem nedeniyle her zamankinden farklı biri olarak bu döneme başlayacağım. Geride bıraktığımız yaz bundan önce hiç yaşamadığım bir yazdı. Kazandığım bilgiler ve tecrübeler ile okul hayatıma iyi bir şekilde devam edeciğime inanıyorum. Ömrümde son 2 senesine girdiğim okul hayatında, kalan bu 2 seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Geçmişe baktığımda şu ana kadar olan hayatımın bir rüya bir hayal gibi gelip geçtiğini görmekteyim. Yeni dönemin hem benim için hem arkdaşlarım için hem de tüm öğrenciler için başarılarla dolu geçmesini temenni ederek yazıma son noktayı koyuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Eylül Salı 2008 0 11984 4,0
Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun Röportajı
Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimini kapsayan, temel olarak yazılım ve donanım üzerine birçok konu ile ilgilenen bilgisayar mühendisliği hızla gelişen bilişim teknolojilerine paralel olarak ülkemizde de artan bir oranda ilgi görüyor. Bu bağlamda turk.internet.com sitesinde bölüm başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun "Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi" konulu röportajı yayınlandı. Hocamız bu röportajda gayet olumlu konuşmuş. Röpartajın tamamı ise şöyle:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Eylül Salı 2008 0 2110 3,0
Google Chrome Kullanıma Hazır
Google ChromeGoogle yeni browserı Google Chrome'u nihayet kullanıma sundu. Dün ürünün duyurulduğu ve gün boyunca tanıtımının yapıldığı ürün akşam saatlerinden itibaren kullanıcılar sunuldu. Google Chrome ile birçok yenilik geldiği söyleniyor. Ayrıca Google Mozilla ile olan anlaşmasının da devam edeceğini duyurdu. Google Chrome'u denedim ve gayet başarılı buldum ancak eksikleri var. Bu eksikler tamamlandıktan sonra Mozilla kadar yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Google Chrome'u indirmek ve detaylı bilgi almak için burayı ziyeret edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Eylül Çarşamba 2008 0 11128 0,0
Site Haritası Bölümü Hazır
Sitemap Bölümü Hazır

Sitemin bir parçasını daha tamamlayarak kullanıcılara içeriğimi daha çeşitli şekillerde sunma imkanımı artırdığımı düşünüyorum. Site Haritası bölümü ile kullanıcılar sitemin içeriğini başlık ve belli gruplar halinde (sayfalama işlemi ile gruplara ayırdım.) görebilecek. Böylece kullanıcılara içeriği sunarken farklı bir yol daha kullanmış oluyorum. Zamanla sitemin bu tür eksik yönlerini tamamlayacağım ve hatalar oldukça gidereceğim. Bu bölümü yapmam gayet basit oldu. Sitemi tamamen class üzerine programlamam bu tür çeşitliliği artırmamda gayet kolaylık sağlıyor.

Buradan 'Site Haritası' bölümüne ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 7 12488 1,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009