mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
İyi Bayramlar
İyi BayramlarBugün hayatımızda çok özel, çok güzel etkileri olan bir Kurban Bayramı'nı daha idrak ediyoruz. Tüm milletimizin, tüm müslümanların bayramını kutlar, hayırlı, huzurlu bir bayram geçirmeyi dilerim.

Geçmişteki bayramlar kadar olmasa da bayramlar yine bizleri mutlu ediyor, hayata ayrı bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Umarım millet olarak, insan olarak bu güzel günün farkında olur, bir bayramı daha gerektiği gibi hayat serüvenimize ekleriz.

Tüm milletimizin ve müslümanların bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Kasım Cuma 2009 2 11435 5,0
Bilişim Teknolojileri Zirvesi
Bilişim Teknolojileri Zirvesiİstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından 4-5 Aralık 2009 tarihlerinde İTÜ; İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda (Maçka) gerçekleştirilecek olan Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) kapsamında paneller, workshoplar ve Bilişim Teknolojileri Alanı yer alacak. Organizasyonda RFID sistemiyle takip edilecek olan katılımcılardan 8 oturumun 5'ine katılanlara "BTZ E-Sertifika" da veriliyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Cuma 2009 0 11595 4,0
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz 71 yıl önce bugün saat dokuzu beş geçe büyük önderimizi, Ata'mızı sonsuzluğa uğurladık. Büyük önderimizi saygıyla, özlemle anıyoruz.

Sonsuza dek Ata'mızı unutmayacağız, yaşatacağız. O'nun gösterdiği yolda, O'nun emanetleriyle beraber ilelebet payidar olacağız. İzindeyiz....
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Salı 2009 0 13789 5,0
Asus PDA P565
Asus PDA P565Bugün itibariyle bir PDA kullanıcısı oldum ve Asus P565 modelini aldım. Uzun süre böyle bir PDA almayı ve mobil uygulamalar üzerine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyordum. Uzun araştırmalar sonucu bu modeli almaya karar verdim. Aslında günümüzde en tercih edilen iPhone değil de bu modeli tercih etmem Windows Mobile işletim sisteminden kaynaklanıyor. Bu PDA'i sadece güncel teknolojileri görüp kullanmak için değil ayrıca yazılım geliştirmek için aldım. Yazılım alt yapısı olarak .Net kullanacak olmam nedeniyle bu modeli tercih ettim. Bundan sonra bu PDA'i kullanacağım ve mobil uygulamalar geliştireceğim. Bloğumda da hazırlayacağım uygulamaları ve kodları paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu OlsunMustafa Kemal Atatürk 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıktığı yolda, bir ulusu bir araya getirme başarısını göstererek, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Türk mucizesini gerçekleştirip, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve bizlere emanet etti. Bugün bu kutsal emanetin yani Cumhuriyetimizin 86. yılını kutluyoruz ve yeni, nice yıllara yelken açıyoruz. Bir Türk genci olarak Cumhuriyetimizin sonsuza dek var olacağını, gaflet ve dalalet içinde olanlara izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim. Milletimizin, ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ekim Perşembe 2009 6 10764 3,7
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009