mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.

Bu uygulamayı ve buna benzer uygulamaları (site değerleri sorgulamaları) yapmayı uzun süredir düşünüyordum. Ancak google arama sonuçlarını yaptıktan sonra zaman kısıtı nedeniyle pek üzerinde duramadım. Geçtiğimiz günlerde gelen bir istekle ücret karşılığında backlink ve pagerank sorgulayan bir sistem istendi. Backlink sorgulamayı biliyordum ancak pagerank olayını bilmiyordum. Kısa bir araştırmadan sonra bunu nasıl yapacağımı öğrendim ve bu uygulamayı kısa sürede hazırladım. Sonuçları direk olarak google sunucularından alıyorum.

Umarım zaman içinde bu uygulamayı geliştirir ve daha kullanışlı bir sistem haline getiririm.

İyi Çalışmalar.

Google Pagerank ve Backlink Sorgulama
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı 'Mehmet' İsminin Anlamı Nedir? .Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi Asp.net MVC'de ActionResult Türleri
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Salih Gedik 05 Ekim Pazartesi 2009 22:55 #1
Eline sağlık bu işin mantığı nedir hocam? Yani veriyi çektiğin yer olarak google'ın bir servisi mi var?
Mehmet Duran 05 Ekim Pazartesi 2009 22:58 #2
Backlinki direk olarak google sonuçlarını parse ederek alıyorum. Pagerank'ı ise google'ın bir sitesine parametre göndererek elde ediyorum. Yani bir nevi google'ın bir servisi denebilir. Zaten ben de internetten araştırarak öğrendim. Nette bu konuda her programlama diliyle nasıl yapılacağı hakkında birçok kaynak var.
Salih 05 Ekim Pazartesi 2009 23:00 #3
Eyvallah sağol
Ufuk Gürsoy 06 Ekim Salı 2009 01:36 #4
Merhabalar, kaynak kodlarınıda verebilirmisiniz. Teşekkürler.
Mehmet Duran 08 Ekim Perşembe 2009 00:02 #5
Merhaba. Bu uygulamada pagerank olayını ben de netten araştırarak hazırladım ve neredeyse tüm diller ile nasıl yapılacağı hakkında örnek kodlar mevcut.
Leyla 19 Haziran Cumartesi 2010 22:47 #6
Tskler emegınız ıcın. ii paylasımlar dilerım..
Sesli Chat 26 Eylül Pazar 2010 23:42 #7
güzel paylasim icin tesekür ederim.
Bulgaristanda Eğitim 03 Ekim Pazar 2010 21:53 #8
tşkkür ederim paylaşımın için googlde ilk sıralarda görmek isteriz böyle paylaşımlarını başkasıda bu yararlı paylaşmı görmlidir.
zafer 05 Kasım Cuma 2010 16:06 #9
güzel payaşım teşekkürler ama pagerank değerini gösteriyo fakat backlinkleri göstermiyo neden acaba???
Mehmet Duran 06 Kasım Cumartesi 2010 12:57 #10
@zafer, ilk yaptığım dönemde backlinklerde alınıyordu ancak şu an neden gelmiyor bilemiyorum. Sorunu anlamam için kodların içine girmem gerekiyor ancak şu anda pek mümkün görünmüyor. uygun zamanda ilgilenmeye çalışacağım.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009