mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
LINQPad
LINQPadBu yazımda Linq sorgulamaları yapabildiğimiz bir editör olan LINQPad'i sizlere tanıtacağım. Son dönemde geliştirdiğim projelerde generic class'ları oldukça sık kullanıyorum. Hatta direk bu yapıları kullanıyorum. İlk zamanlarda Visual Studio'da Linq kodlaması yaparken daha sonra LINQPad'i buldum. Oldukça kullanışlı bir editör. Linq kullanan herkesin sahip olması gereken bir araç. Visual Studio'ya göre daha hızlı. Her sorgunun cevabını almak için sayfa veya program çalıştırılmasına gerek yok. Direk olarak yazdığımız sorgunun cevabını alabiliyoruz. Bence C# ve Linq kullanan herkesin elinin altında olması gereken bir editör.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler)
Bu yazımda web projelerinde çok sık kullanılan html editörlerden olan FCK editörü Javascript ile nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Sitemin yönetim panelini tamamen Ajax ile hazırladım ve tüm işlemleri Ajax ile yani Javascript ile yapıyorum. Ajax işlemlerinde de editör değerini Javascript ile almam gerekiyor. Bunun için editörü Javascript ile nasıl kullanacağımıza baktım ve bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca editöre veritabanından alınan bir değeri nasıl yükleyeceğimiz konusunda da bir ipucu paylaşacağım. Bu konuda daha önce birçok soru gelmişti. Şimdi FCK editörü Javascript ile nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Temmuz Perşembe 2009 29 21937 4,6
Web Projelerinde Editör Güvenliği
Bu yazımda web projelerinde çok fazla kullanılan html editörler ile ilgili güvenlik sorunlarından bahsedeceğim. Editörleri kullanmamızın en büyük nedeni html kodlamalarla uğraşmamızı engellemesi ve bileşenler sayesinde dosya işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizdir. Güvenlik sorunları da dosya işlemlerini gerçekleştirme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Örnek verecek olursak kendi bloğumda kullandığım ve birçok projede kullanılan FCK editörün dosya işlemlerini yapan bölüm. Bu editörün dosya işlemlerini gerçekleştiren bölümü (kontrol edilmediyse) herkese açık. Bu bölüme ulaşan herkes editörü kullandığımız servera istediği her türlü dosyayı yükleyebilecektir. Bunun için editör kullanırken çok dikkatli olmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 3 14855 5,0
Asp.net ile Dosyaları Okuma ve İçeriğini Değiştirme
Bu yazımda sitemizde yer alan dosyaları (sayfalar, kod sayfaları vb.) okuyup içeriğini bir textbox'a alıp textbox üzerinde değiştirdikten sonra tekrar kaydetme uygulamasını yapacağız. Bu uygulamayı yapacağımız web projelerinde yönetim bölümü için düşünebiliriz. Kendi sitemin yönetim bölümünü düşünerek hazırladım. Son günlerde de Jquery ağırlıklı yazılar yazıyordum. Ancak Asp.net ile ilgili yazılara ve uygulamalara da yer vermek istiyorum. Bunun için bu uygulamayı sizlerle paylaşıyorum. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Ocak Cumartesi 2009 12 26276 4,6
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio'da Kendi Code-Snippet'lerimizi Kullanma
Bu yazımda Visual Studio kullanıp yaptığımız kodlamalarda daha da hızlanmak için kullanabileceğimiz hazır kod blokları - code snippet hazırlayıp kullanmayı göstereceğim. Kendimizi kodlamalarda geliştirdikten sonra biraz daha hızlanmaya ihtiyaç duyarız. Bu hızlanmayı ise kullandığımız programlama idesi önemli derece de etkiler. Visual Studio kodlamada bizlere oldukça hız kazandırıyor. Ancak yapacağımız bazı şeylerle daha da hız kazanabiliriz. Code snippet oluştrup kullanma yöntemi de bunlardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 15743 0,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009