mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.

Şimdilik istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight Chart aracını kullandım. Ancak önemli nokta sadece Silverlight değil. Burada MVC ile birlikte kullanarak güncel teknolojileri beraber kullanmış oldum. Bu da bloğumun vizyonunun va kalitesinin bir göstergesi olsa gerek.

Kullandığım bölümün ekran görüntüsü şöyle:

Silverlight'a Giriş - Başlangıç

Buradan direk olarak da görebilirsiniz. İlerde bloğumda Silverlight ve MVC ile beraber geliştireceğim örnekleri, uygulamaları paylaşmaya çalışacağım.

Son dönemde yoğunluk nedeniyle bloğuma ve çalışmalarıma fazla zaman ayıramadım. Ancak bu yoğun dönemde oldukça faydalı bilgiler edindim ve uygulamalar geliştirmeye karar verdim. Önümüzdeki dönemde tüm bunları hayata geçirmeyi umut ediyorum.

Şimdilik bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Yoğun dönemi atlatıp uygulamaları ve örnekleri artırmayı düşünüyorum.

Umarım bloğum için hayırlı olur.

İyi çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net MVC ile Routes Tanımlama ve Kullanma Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş Takvim Uygulaması Kullanımda Askerliğin Ardından mehmetduran.com 2 Yaşında
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ali 16 Aralık Çarşamba 2009 14:03 #1
Bu konu ile ilgili en baştan itibaren yani kurulumu vstudio ile kullanımı tarzında baştan itibbaren makaleler yazarsanız cokk memnun oluruz. Yani yaptığınız uygulamaları nasıl yaptığınız ile paylaşırsanız cok güzel olur. Bir de bir kişinin o uygulamayı görebilmesi için bilgisayarında silverlight yüklü olması mı gerekiyor.Eğer böyleyse bu bir dezavantaj değil mi?(Flash animasyonlara oranla..)Saygılar!..
Mehmet Duran 16 Aralık Çarşamba 2009 20:57 #2
Merhaba. Her ne kadar nette bu konular mevcut olsa da ben de fırsat bulduğumda kendimce anlatmaya çalışacağım ama yeterli zamanım yok. Silverlight'ın Flash gibi çalışması konusuna gelince de Flash'ın çalışması için küçük bir Flash player gerekiyor. Aynı şey Silverlight için de geçerli. Silverlight uygulaması olan bir sayfa açıldığında eğer eklenti yüklü değilse bu eklentiyi kurmak için gerekli linkler görünüyor. Bu küçük eklenti kurularak Silverlight sorunsuzca çalıştırılmakta.
oGan 17 Aralık Perşembe 2009 05:08 #3
Merhaba bu konuda Daron Yöndem in çok güzel Webminer videoları var yaklaşık 15 saat kadar Buradan ulaşabilirsiniz: http://daron.yondem.com/tr/formatpage.aspx?path=seminertv.format.html Sizin sitenizde eminimki çok güzel bir kaynak olacaktır. Videolu anlatımlarda bekliyoruz. Son olarakda benim websitemin teknolojiyle hiçbir alakası yok yaklaşık 3.5k hiti var ancak bende birçok bölümünde silverlight kullanacağım, bence desteklemek gerekiyor :)
Mehmet Duran 17 Aralık Perşembe 2009 13:51 #4
Evet söylemiş olduğun videoları Yaz Okulu'nda kendisinden almıştım. Zaten bu konuya da Daron Yondem ile ilgi duymaya başladım. Kendisi bu konuda MVP zaten. Ben de O'nun kadar olmasa da kendimce birşeyler anlatmaya, aktarmaya çalışacağım.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009