mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp ile Nesneler Üzerinde JSON Dönüşümleri
Bu yazımda C# ile nesneleri JSON formatına dönüştürme ve JSON formatından tekrar nesne haline çevirme işlemini nasıl yapabileceğimizi ve bu çevirme işlemlerini nerelerde kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. JSON formatı tıpkı XML formatı gibi verileri düzenli şekilde ifade etmeyi sağlayan bir format. Script ve Ajax işlemlerinde oldukça fazla kullanılan bir veri formatı. XML formatına göre daha performanslı olan bir yapı. Bu yapıyı C# ile de kullanabiliyoruz. Elimizde olan tüm nesneleri JSON formatına dönüştürebiliyor veya JSON formatında olan bir veriyi nesne haline çevirip kullanabiliyoruz. Şimdi bu dönüşümleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript (Ajax) ile Elde Edilen Datetime Türündeki Veriyi İşleme
Bu yazımda Ajax işlemlerinde elde edilen Datetime (C#) türündeki bir veriyi Javascript tarafında nasıl işleyeceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde nesneler üzerinden işlem yapabiliyoruz. Bu işlemlerde verileri json veya xml formatta elde ediyoruz. Elde ettiğimiz veri türü string, int, vb. gibi genel türde değilse çeşitli dönüştürme işlemleri yapmamız gerekebilir. Bu veri türlerinden biri de Datetime veri türüdür. Linq to Sql vb. gibi bir araç kullanıyorsak veya kendi nesnelerimiz ile çalışıyorsak ve bu nesneler Datetime türünde değişken içeriyorsa Ajax işlemlerinde bu verileri kullanabilmek için basit bir çevirme işlemi yapmamız yeterli oluyor. Bu çevirme işlemini ve örneği yazıının devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Ajax ile Filtreleme İşlemlerinde Zamanlama Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax ile filtreleme işlemlerinde zamanlama olayından bahsedeceğim. jQuery ile hazırlanan birçok filtreleme (örneğin: otomatik tamamlama uygulaması) işleminde veriler elde edilirken bu yöntemin veya buna benzer diğer yöntemlerin kullanılması gerekmekte. Filtreleme işlemi için kullanıcıdan veriler alınır ve bu verilere göre filtreleme yapılır. Ancak kullanıcının her veri girişinde (klavye tuşuna her basışında) Ajax ile filtreleme yapmak hem işleri karıştırabilir (ardı ardına yapılacak Ajax isteklerinin bitiş süreleri farklı olabilir) hem de sunucuyu gereksiz yere yorabilir. Bunu daha mantıklı yapmak için zamanlama kullanabiliriz. Şimdi bunu nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Şubat Cuma 2010 21 20873 4,5
jQuery Ajax ile UserControl'leri Etkin Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Son dönemde yaptığım birçok işte bu yöntemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, efektif uygulamalar ortaya çıkmakta. Daha önce burada, burada ve birkaç yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri nasıl kullanabileceğimizden bahsetmiştim. Bu yöntemleri geliştirerek daha doğrusu UserControl'ü render eden metodu geliştirerek bu kullanma yöntemini daha etkin hale getirdim. Öyleki UserControl'e rahatlıkla çeşitli parametreler aktarabiliyoruz. Bu şekilde çok dinamik, efektif alanlar oluşturabiliriz. Şimdi nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Eklenti (Plugin) ve jQuery Özel Metot Hazırlama
Bu yazımda jQuery ile nasıl eklenti hazırlanacağını ve nasıl özel metot oluşturulacağını göstermeye çalışacağım. Daha önce burada eklenti hazırlama ile ilgili bir yazı yazmıştım. Ancak gün geçtikçe jQuery'nin yaygınlaşması ve neredeyse her yerde kullanılması hem eklenti hazırlamayı hem de özel metotlar yazmayı zorunlu kıldı. Ayrıca yapacağımız her türlü uygulamayı eklenti olarak ya da tekrar kullanılabilir olarak yazmak kod tekrarını ve zaman kaybını önleyecektir. Bunun için bundan sonra eklenti yazıp kullanmak benim tercihim olacaktır. Şimdi jQuery için eklenti yazmak ve özel metot oluşturmak için neler yapmamız gerektiğine bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009