mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 37019 3,1
Ternary Operatör Kullanımı (koşul ? doğru : yanlış)
Bu yazımda Ternary Operatör kullanımını anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Ternary Operatörün ne olduğunu açıklayalım. Ternary Operatör tam olarak if - else oparatörleri ile yapılan işlemleri tek satırda yapmamızı sağlayan bir operatör. Kullanımı da oldukça basit. Öncelikle bool türünden koşulumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra "?" işaretini koyuyoruz ve koşulun doğru olmasında çalışacak olan kodlarımızı yazıyoruz. Ardından ":" işareti koyuyoruz ve koşulun yanlış olmasında çalışacak kodları yazıyoruz. Kısaca (koşul ? doğru : yanlış) gibi bir ifade ile tanımlayabiliriz. Son dönemde C# ile ve Javascript ile sık sık kullanmaktayım. Programlamayla yeni ilgilenenler ve bu operatörü bilmeyenler öğrenmeli ve kullanmalı diye düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazartesi 2009 2 30396 4,6
Jquery ile Dropdownlist Üzerinde Ekleme ve Eleman Aktifleştirme İşlemi
Bu yazımda Jquery ile dropdownlist üzerinde ekleme, istediğimiz seçeneği aktifleştirme işlemlerini göstereceğim. Son dönemde okulda yaptığımız bazı projelerde ihtiyaç üzerine böyle bir işleme ihtiyaç duydum ve bu ihtiyacı Jquery ile basitçe çözdüm. Jquery ile yaparak server tarafında da işlem yapmaktan kurtuldum. Daha önce buradaki yazımda server tarafında yapılacak işlemler ile dropdownlist kontrolünün ilk elemanını değiştirmeyi göstermiştim. Jquery ile bu işlemi yaparak server taraflı işlemlerin birkaçından kurtulup sistemizi daha performanslı hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca yine Jquery ile istediğimiz bir elemanı dropdownlistte aktif hale getirebiliyoruz. Bu da oldukça güzel bir yöntem. Şimdi bu işlemleri daha iyi anlamak için hazırladığım bir örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Mayıs Cumartesi 2009 1 25555 3,7
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26611 4,2
Microsoft Ajax $addHandler Metodu ve Örnek Uygulama
Bu yazımda Microsoft Ajax'ta yer alan $addHandler metodunun kullanımından bahsedeceğim ve bunun için hazırladığım basit bir örneği sizlerle paylaşacağım. Bu konuyla ilgili bir önceki yazımda Microsoft Ajax'a giriş yapmış ve basit bir örnek yapmıştık. Şimdi de Jquery'de olduğu gibi istediğimiz elemente istediğimiz eventı yüklemeyi Microsoft Ajax'ta yer alan $addHandler eventı ile yapacağız. Bunu yapmak için yine ScriptManager kontrolünden faydalanacağız. Ayrıca bu örneği açıklamak için güzel bir örnek hazırladım. (Webmethod kullanımı ve loading gif kullanımı.) Şimdi bu metodu nasıl kullanacağımıza ve örneğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Nisan Cumartesi 2009 0 14518 4,8
Microsoft Ajax ile Script Kodlama Yapmak (Webmethod ve pageLoad)
Bu yazımda Microsoft Ajax teknolojisine hafif bir giriş yaparak Microsoft Ajax teknolojisinde yapabileceğimiz Javascript kodlamasından ve bu işlemlerde webmethod çağırma işlemini nasıl yapacağımıza bakacağız. Bundan önce daha çok Jquery ile Ajax işlemlerini yapıyor idik. Şimdi de aynı kodlama biçimini Microsoft Ajax teknolojisinde nasıl kullanacağımız konusuna giriş yapacağız. Ancak UpdatePanel gibi kontrolü nasıl kullandığımıza girmeyeceğim. Updatepanel kullanımı ile Microsoft Ajax işlemi oldukça kolay biçimde yapılabiliyor. Bu yazımda Jquery ile yaptığımız işlemlere yakın işlemlere bakacağız ve bazı kolaylıklardan bahsedeceğim. Şimdi bunlara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Nisan Çarşamba 2009 8 15946 3,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009