mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Kendi Accordion Alanımızı Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi accordion alanımızı hazırlamayı göstereceğim. Daha önce buradaki yazımda accordion eklentisini ve nasıl kullanılacağını anlatmıştım. Ancak zamanla Jquery'e olan ilgim arttı ve birçok uygulamayı olduğu gibi accordion uygulamasını da kendim yapabildim. (Buradan görebilirsiniz.) Hazır eklentileri kullanmaktansa kendi ihtiyaçlarımıza göre alanlar tasarlamak ve kodlamak en iyisi. Eklentiler birçok özelliği kapsıyor ve boyut olarakta oldukça büyük oluyor. Bizler ise bu eklentilerin tüm özelliklerini kullanmıyoruz ve kullanmadığımız bölümleri boşu boşuna projelerimizde tutarak projemizi yavaşlatıyoruz. Ayrıca herşeyi hazır kullanmak yerine kendimiz de yapabiliriz. Bunun için de bu uygulamayı hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile Datetimepicker Uygulamam
Daha önce Ajax kullanarak hazırlamış olduğum ve kodlamasını C# ile yapmış olduğum takvim uygulamasını tamamen Javascript kodlamarı ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Buradan uygulamanın son halini görebilirsiniz. Böylece oldukça hızlı bir uygulama elde etmiş oluyoruz. Kodlamaları C#'tan javascript'e çevirirken bazı noktalarda sıkıntı olsa da sınavlarımın arasında can sıkıntısından kurtulmak amacıyla bu uygulamayı javascript ile hazırladım ve artık tüm uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama haline geldiğini düşünüyorum. Umarım güzel ve kullanışlı bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery'nin 1.3 Versiyonu Yayınlandı
Jquery 1.3 Versiyonu YayınlandıBugün Jquery'nin yeni versiyonu olan 1.3 versiyonu yayınlanmış durumda. Jquery sitesine baktığımda yeni versiyonun yayınladığını gördüm. Bu versiyonun tam olarak Jquery'nin 3. yılı sonunda duyurulduğunu belirtmek isterim. Yeni versiyon Jquery kütüphanesini indirmek için buraya gözatabilirsiniz. Bu versiyon ile gelen yenilikleri, değişimleri detaylı bir incelemeden sonra yazımın devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 2 11375 0,0
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile AutoComplete Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax ile AutoComplete örneğimden ve nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Birçok ajax uygulamalarında gördüğümüz temel uygulamalardan birisi. Ben de Jquery ve Ajax ile yaptığım örneklere bu örneği de katarak örneklerimi artırıyorum. Bu uygulamayı yapmak için de daha önce de olduğu gibi User Control'den faydalandım. Ayrıca bu uygulamayı yapmak için ajax işlemlerini gerçekleştirecek olan server taraflı kodları Web Service ile hazırladım. Böylece daha önce yazmış olduğum yazıları da örneklendirmeye devam ediyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yaptığımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Aç-Kapa Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum aç-kapa alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Son zamanlarda jquery ile bu türlü uygulamalara bakamıyordum. Bu uygulamayı hazırlayarak bu araya son verdim. Aslında hazırladğım uygulama accordion uygulamasına benzemekte. Ancak accordion uygulamasından farklı bir uygulama. Accordion uygulamasında sadece bir alan aktif olabiliyor. Bu uygulamada ise her alan aynı anda aktif olabilmekte. Bu uygulamanın benzerlerini birçok blogda ve sitede gördüm. Kullanışlı bir uygulama. Şimdi ise kodlarımıza ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009