mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Slide View
Jquery ile hazırlanan görsel araçları tanıtmaya devam ediyorum. Bu araçlaradan biri de şimdi tanıtacağım Slide View uygulaması. Bu uygulama ile kendimize slaytlar hazırlayabilir veya manşet alanlar yapabiliriz. Oldukça hoş ve kullanışlı bir uygulama. Nasıl kullanacağımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
FancyBox Kullanımı
Bu yazımda internette gezinirken gördüğüm FancyBox uygulamasını anlatacağım. Bu uygulama jquery kullanılarak hazırlanmış fotoğraf / resim gösterimi veya slaytı yapabildiğimiz oldukça güzel bir uygulama. Oldukça hoşuma gitti ve sizlerle paylaşma gereği duydum. Yapacağımız uygulamalarda böyle görsel uygulamalara yer vererek uygulamamızın değerini artırabiliriz. Şimdi bu uyglamayı nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tooltip Uygulaması
Bu yazımda jquery ile tooltip uygulamasını kullanmayı göstereceğim. Bu uygulamayı kullanarak yaptığımız uygulamaları daha görsel daha kullanışlı hale getirebiliriz. Jquery ile artık daha görsel uygulamalar üzerinde çalışıyorum. Bu da bunlardan bir tanesi. Sizlerle paylaşarak, sizlere farklı bir yöntem sunmayı amaçladım. Umarım işinize yarar. Şimdi nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 17189 5,0
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)Son günlerde jquery ile daha fazla ilgilenmye başladım. Ajax işlemlerini yaptıktan sonra görsel olarak neler yapabilceğim üzerine çalışmalara ağırlık verdim. Bunun için jquery ve diğer siteleri gezindim. Bir çok faydalı bilgiler edindim. Ancak en faydalı olan sizlerle de paylaşacağım jquery sitesindeki tüm bilgileri ve örnekleri biraraya toplamış oldukları bu kaynak oldu. Jquery hakkında tüm özellikleri ve nasıl kullanıldıklarını ayrıca örnkeleri bu e-book'ta bulabilirsiniz. Jquery sitesindeki tüm örnekler bu sitede toplanmış. Her zaman siteye girmek istemeyenler için oldukça güzel bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 24726 3,3
Object Oriented Javascript (E-Book)
Object Oriented Javascript (E-Book)Javascript konusunu nesne yönelimli olarak ele alan gayet güzel bir kaynak. Herhangi bir dil için de nesne yönelimli programlamayı anlamak için kullanılabilir bir kaynak. Günümüzde jquery gibi bir javascript kütüphanesinin oldukça sık kullanıldığı ortamda bizlerde kendi kodlarımızı yazabiliriz. Bunun için tavsiye edeceğim bu kaynak sizlere nesne yönelimli programlamayı ve javascript konusunu anlamada çok faydalı olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 16030 5,0
Jquery ile Accordion Menü - Alan Hazırlama
Bu yazımda jquery kullanarak accordion denilen dinamik olan alanı yapıyı nasıl yapabilceğimizi göstereceğim. Jquery ile ajax işlemlerini yaptıktan sonra artık görsel olarak birşeyler yapmaya karar verdim. İlk olarakta bazı projelerde kullanmayı düşündüğüm accordion uygulamasını inceledim. Bilindiği gibi birçok internet sitesinde kullanılıyor. Kullanılmasa da adını çok sık duymuşuzdur. Şimdi bu yapıyı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ekim Çarşamba 2008 12 40111 4,7
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009