mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Web Service ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda jquery ile ajax işlemlerimizde web service kullanmayı göreceğiz. Daha önce hazırlamış olduğum tüm ajax uygulamalarında ve örneklerde ajax işlemi için her sayfanın kendi kodlarının bulunduğu kod dosyasını kullandım. Ancak bazı durumlarda bu durum pek kullanışlı bir durum olmuyor. Mesela; masterpage içinde ajax işlemleri yapmak istersek bu işlem için masterpage'i kullanacak tüm sayfaların kod taraflarında ajax için kod yazmamız gerekir. Ancak bunu engelleyip daha fonksiyonel çalışmak için web service kullanabiliriz. Böylece projelerimize esneklik kazandırabiliriz. Şimdi ajax işlemleri için web service'i nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ocak Cumartesi 2009 12 27771 3,5
Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim
Jquery ve ajax kullanarak hazırlamayı düşündüğüm takvim uygulamasının ilk adımını tamamladım ve sizlere sunuyorum. Buradan hazırladığım takvim uygulamasını görebilirsiniz. Gördüğünüz uygulama hazırladığım uygulamanın ilk adımı. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha da geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama haline getirmeyi, sitemde ve yaptığım uygulamalarda kullanmayı düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken jquery ve ajax kullandım. Ayrıca yine ajax ile uygulama geliştirmek için önemli bir .Net konrolü olan User Control'ü kullandım. Bu uygulamayı yapma amaçlarımdan biri de jquery ve ajax kullanarak .Net ile hazırlanabilecek uygulamalara bir örnek daha vermekti. Böylece jquery ve ajax ile ilgilenenlere yeni örnekler, yeni düşünceler sunduğumu umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22730 4,3
Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Jquery'de Tanımlayıcı DeğiştirmeBu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak jQuery ve $ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 13685 5,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009