mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Dinamik Olarak Sayfaya Css - Javascript Dosyaları Yükleme
Bu yazımda websitelerimizde kullandığımız css, javascript dosyalarını dinamik olarak nasıl yükleyebileceğimizi göstereceğim. Daha doğrusu asp.net ile sayfalarımıza bu dosyaları nasıl yükleyeceğimizi göstereceğim. Bu işi html tarafta değilde böyle kullanmamızın birçok nedeni var. Öncelikle; url rewrite yaptığımızda ve sanal dizin gösterdiğimizde bu türlü css, javascript bildirimlerimiz hataya düşüyor. Bu tür hataları engellemek için bu yöntemi çözüm olarak kullanabiliriz. Çünkü; bu yöntemde yükleyeceğimiz dosyaların adını, yolunu belirleyebiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 3 22358 4,3
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya BırakmaBu yazımda jquery ile gridviewda bulunan checkbox'ların tümünü işaretlemeyi veya tümünü işaretlememeyi nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Aslında gridview'da değilde istediğimiz checkbox'lar üzerinde bu işlemi jquery yardımı ile yapabiliriz. Bu uygulama internette birçok sistemde kullanılıyor. En bilineni ise gmail'de kullanılıyor. Gmail'de maillerimizin hepsini, hiçbirini veya bir bölümünü bu yolu kullanarak seçebiliyoruz. Bu yazımda ve vereceğim örnekte hepsini seçme veya hiçbirini seçmeme uygulamasını göstereceğim. Ancak yazacağımız metotlar ile istediğimiz şekilde uygulamalar geliştirebilir, kullanıcılara daha farklı seçimler sunabiliriz.
Bu uygulamayı yapmak için jquery kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 3 19726 4,5
Javascript ile Asp.net'te Kendi Validation'larımızı Oluşturma
Bu yazımda javascript ile kendi validation'larımızı nasıl oluşturacağımızı anlatmaya çalışacağım. Validation yani yaptığımız uygulamalarda kullanıcıların doldurması gereken veya doğru biçimde doldurması gereken alanları kontrol edip, doğru veya yanlışlığı kullanıcıya bildirmek diyebiliriz. Bu kontrolü Visual Studio'da ki Validation bölümü ile rahatlıkla yapabiliriz. Ancak bu kontrolü tamamen kendimiz de yapabiliriz. Böylece yaptığımız uygulamaya daha da hakim olup doğabilecek hataların nedenini daha rahat algılayabiliriz. Bu kontrol ile kullanıcıların alanları daha düzgün kullanmasını sağladığımız gibi aynı zamanda hız ve yapılacak işten de kazanç sağladımızı söyleyebiliriz. En azından serverda çalışacak olan kodlarımızın daha az çalışmasına ve en doğru şekilde çalışmasına ortam hazırlamış oluruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 1 17821 3,9
Javascript ve Regular Expressions
Bu yazımda javascript ile regular expression kullanımından bahsedeceğim. Regular expression ile herhangi bir değeri kontrol edip, bu değerin belirlediğimiz formata uygun olup olmadığını veya bu değerin belirlediğimiz formata dönüşmesini sağlayabiliriz. Visual Studio ile bu kontrolü validation bölümündeki kontroller ile rahatlıkla yapabiliriz. Ancak bu kontrolü kendimiz javascript ile de yapabiliriz. Böylece yaptığımız uygulamaya daha da hakim oluruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Eylül Çarşamba 2008 2 17657 2,5
Javascript ile Asp.net'te Onaylama(Confirm) Kontrolü
Javascript ile geliştirdiğimiz uygulamaları zengişleştirmek her zaman yaptığımız bir işlem. Sırf bunun üzerine teknolojiler gelişmekte ve insanlar (bende fırsat buldukça) yoğun bir şekilde bunun üzerine çalışmakta. Asp.net ile yaptığımız uygulamalarda hem hız kazanmak hem de kullanıcıları sıkmamak için javascript ile çeşitli yöntemler geliştirilmiş. Bunlardan en sık kullanılanı onaylama (confirm) olayıdır. Bu kontrol ile herhangi bir asp.net kontrolünün server'da yapacağı işlemi kullanıcıya onaylattırarak hem kullanıcıya kolaylık ve hız kazandırmak hem de server'da yapaılacak işi kesin ve hatasız olarak yapmak. Böylece insan hatalarını önüne geçebilir ve hız kazanabiliriz.

Peki bu kontrolü nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Eylül Salı 2008 2 19454 4,8
Javascript ondblclick (Double Click) Eventı ve Kullanımı
Javascript ondblclick eventını ve nasıl kullanacağımızı vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Bana göre gayet kullanışlı bir event.
Nerelerde kullanabiliriz?
Güncel sitelerde ekleyeceğimiz içeriğin kategorisini,etiketini,yazarını ve diğer özelliklerini seçerken, seçme işlemini bu event yardımı ile yapabilir, yaptığımız uygulamayı daha da kullanışlı hale getirebiliriz. Kendi sitemde içerik eklerken bu içeriğin kategorilerini ve etiketlerini tamamen bu yolla belirliyorum. Vereceğim örnekte ise; listboxta listelenmiş olan isimleri bu yol ile seçip daha sonra server tarafında seçilen isimleri elde edeceğiz.

Kodlarımıza ve uygulamaya bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 14161 4,5
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009