mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript ile Asp.net'te Onaylama(Confirm) Kontrolü
Javascript ile geliştirdiğimiz uygulamaları zengişleştirmek her zaman yaptığımız bir işlem. Sırf bunun üzerine teknolojiler gelişmekte ve insanlar (bende fırsat buldukça) yoğun bir şekilde bunun üzerine çalışmakta. Asp.net ile yaptığımız uygulamalarda hem hız kazanmak hem de kullanıcıları sıkmamak için javascript ile çeşitli yöntemler geliştirilmiş. Bunlardan en sık kullanılanı onaylama (confirm) olayıdır. Bu kontrol ile herhangi bir asp.net kontrolünün server'da yapacağı işlemi kullanıcıya onaylattırarak hem kullanıcıya kolaylık ve hız kazandırmak hem de server'da yapaılacak işi kesin ve hatasız olarak yapmak. Böylece insan hatalarını önüne geçebilir ve hız kazanabiliriz.

Peki bu kontrolü nasıl kullanacağız?

Bu kontrol için kullanacağımız kod kısa ancak gayet kullanışlı bir kod. Kodumuz aşağıdaki gibidir ve tüm uygulamalarımız da rahatlıkla kullanabileceğimiz bir kod. Özellikle veritabanı kayıtları üzerinde yapılacak olan işlemler de bu kod çok işimize yarayabilir.

OnClientClick="return confirm('Bu işlemi gerçekten yapmak istiyor musunuz?');"

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 02 Eylül Salı 2008 2 18986 4,8
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Linq to Sql - İlk Örnek Uygulamam Asp.net'te Data ile Yüklenen Dropdownlistin İlk Elemanını Değiştirme C#'ta Recursive ve Dinamik Programlama ile Fibonacci Algoritması Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma Asp.net'te Veritabanı Bağlantı Cümlesini Web.Config'de Tanımlama
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ahmet 05 Mayıs Salı 2009 19:32 #1
biraz daha açıklayabilir misiniz
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 00:14 #2
Burada anlatmış olduğum Asp.net kontrollerinin eventlarını çalıştırmak istediğimizde kullanıcıya yapılacak olan işlemi onaylatmaktır. Örneğin asp.net kontrollerinde bir butonun click eventı çalıştırılmak istendiğinde kullanıcıya bu iilemi onaylatmak için bu kontrolü yapabiliriz.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009