mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mehmetduran.com 4 Yaşında
mehmetduran.com 4 YaşındaBenim neden bir sayfam yok, benim de bir sayfam olsa diye düşünürken, bu düşünceyi 4 yıl önce bugün ete kemiğe bürümüştüm. Başlangıç amacım kendime ait bir sayfa olması, bilgilerimi, düşüncelerimi paylaşmak ve paylaşırken de öğrenmekti. Bir süre bu hedefimi oldukça başarılı bir biçimde yürüttüğümü düşünüyorum. Ancak son iki yıl hayatın getirmiş olduğu sorumluluklar ve meşgaleler bloğuma ayırdığım zamanı elimden aldı. Gelen yorumlara, mesajlara cevap verememeye başladım. Ancak herşeye rağmen bloğum ziyaretçi çekmeye devam etti. Gelen yorumlara ve mesajlara cevap veremediğim için üzgünüm ama haklı nedenlerim olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum. Ancak en kısa sürede ilk başladığım zamanlardaki gibi güncel blog tutmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
mehmetduran.com 3 Yaşında
mehmetduran.com 3 YaşındaBloğumun yayına başlamasından itibaren 3 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 3 yıl önce başladığım bu serüvende iyi bir noktaya geldiğimi düşünmekteyim. Her ne kadar son 9 ayda bloğuma çok fazla vakit ayırıp ilgilenemesemde her geçen gün bloğumun değerlendiğini ve daha fazla ziyaretçiye ulaştığımı görüyorum. 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Birçok kişinin olumlu/olumsuz eleştirilerini aldım, birçok kişiyle tanışma fırsatı buldum, birçok iş fırsatı yakaladım. Kısacası geçen 3 yılın bana oldukça fazla getirisi oldu. Hedeflerim doğrultusunda açmış olduğum bu sitenin beni hedeflerimin de ötesine götürdüğünü söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Citroen C3 Picasso Sahibiyiz
Citroen C3 Picasso Sahibiyiz27 Ağustos Cuma 2010 tarihi ile ailece Citroen C3 Picasso aracına sahip olduk. Ailece ilk kez bir araca sahip oluyoruz ve birkaç gündür bu duruma alışmaya çalışıyoruz. Ailemizde ehliyet sahibi olan pek çok kişi olsa da hepimiz ilk kez araç süreceğiz. Şu birkaç günde ben kendimi geliştirdim diyebilirim ama hala acemi olduğumun farkındayım. Aile bireylerine de zaman içinde öğrenmeleri için yardımcı olacağım. Aslında çoğunlukla aracı ben kullanacağım. Hem işe gidip gelirken hem yüksek lisans yaparken oldukça faydalı olacaktır. Benim için çok önemli olan zamanı artık toplu taşıma araçlarını beklemekle kaybetmeyeceğim, sinirlerimi gereksiz yere bozmayacağım ve kazanacağım zamanı olumlu işlerde kullanmaya çalışacağım. Umarım bu araç ailemiz için hayırlı olur. Aracı olanların ve olmayanların daha iyisine sahip olmaları dileğiyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Sudoku Uygulamam (MDSudoku v1.0)
Sudoku Uygulamam (MDSudoku)Bu yazımda hazırlamış olduğum Sudoku uygulamasını sizlere tanıtacağım. Çok önceden çalışmalarına başladığım ancak yoğunluk nedeniyle uzun süre ilgilenemediğim Sudoku oyununu büyük oranda tamamladım. Açmış olduğum sudoku.mehmetduran.com alt domaininde bu oyunumu sizlerle buluşturacağım ve yenilikleri paylaşacağım. Şu anda web alt yapısı hazır ve oyunu görebiliyor, çözebiliyorsunuz. En kısa sürede Silverlight ve Mobile (C# ve Java ile) versiyonlarını da hazırlayıp, kullanıma sunmayı planlıyorum. Eksik yönü ise oyunun doğruluk kontrolünün olmaması ve verilerin tutulmayışı. İlerleyen süreçte yeni versiyonlarda bu eksikleri tamamlayarak eksiksiz bir oyun haline getireceğim. Bu yaz boyunca bu oyunu tam olarak bitirmeyi ve her platformda çalışan bir uygulama olarak dağıtmayı planlıyorum. Umarım bu hedefime ulaşır ve bu oyunu herkese ulaştırırım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jcrop ve Asp.net ile Resimleri Kesme (Örnek Dahil)
Jcrop ve Asp.net Kullanarak Resimleri KesmeBu yazımda jQuery eklentisi olarak geliştirilen Jcrop script kütüphanesini kullanarak web projelerinde resimleri / fotoğrafları nasıl düzenleyebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu script kütüphanesi ile Asp.net projelerinde çok gelişmiş resim / fotoğraf düzenleme araçları hazırlanabilir. Ben de buna örnek olması açısından küçük bir örnek hazırladım. Hem Jcrop script kütüphanesini hem Ajax işlemlerini hem de C# kodlarını kullandığım güzel bir uygulama oldu. Script kütüphanesi sayesinde resim / fotoğraf üzerinde belirli alanı seçebiliyoruz. Seçtiğimiz alanı Ajax ve C# (Generic Handler) kullanarak gösterebildiğimiz ve kayıt edebildiğimiz küçük bir editör örneği oldu. Bu bakımdan bu konularla ilgili örnek arayanlara oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi bu örneği ve neler yaptığımızı detaylıca görelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Gazi Üniversitesi Bilişim ve Kariyer Günleri
Gazi Üniversitesi Bilişim ve Kariyer Günleri Gazi IEEE Öğrenci Kolu ve Bilgisayar Mühendisliği Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik bu yıl ilk olup geleneksel hale gelmesi amaçlanmaktadır.
Kariyer ve Bilişim Günleri etkinliğinin ilk amacı tüm mühendislik dallarına hitap edecek bir etkinlik olmasıdır ve firmalarla öğrenciler arasındaki paylaşımı sağlamaktır. Öğrencilerin gelişen teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırırken, mezun oldukları zaman çalışmayı düşündükleri firmalarla onları buluşturmak ve böylece kafalarındaki her türlü soru işaretinin giderilmesi bizler için önemlidir. Ayrıca firmaların akademisyenlerle ortaklaşa projelere imza atmalarına da olanak sağlamaktadır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Nisan Çarşamba 2010 2 16949 3,7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 16 17 18 19 Sonraki
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009