mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Bu yazımda MVC (Model View Controller) teknolojisine giriş yaparak bu teknolojiyi öğrenmeye, kullanmaya başlayacağız. Ayrıca belirtmek isterimki daha önce bu teknolojiyi bilen veya kullanan biri değilim. Ben de yeni yeni öğrenmeye ve kullanmaya çalışıyorum. Takip ettiğim kadarıyla ilgi duyduğum konuları barındıran ve tam istediğim gibi web geliştirme imkanı sağlayan bu teknolojiyi beraber öğrenerek iyi bir noktaya geleceğimizi umut ediyorum. Belirttiğim gibi hem öğreneceğim hem de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşacağım ve hep beraber bu teknolojiyi kavramaya çalışacağız. Şimdilik kısa bir giriş yapalım ve bu teknolojiyi nasıl kullanmaya başlayacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
mehmetduran.com 1 Yaşında
mehmetduran.com 1 YaşındaBugün itibariyle sitemle beraber 1 yılı devirmiş olduk. Bir yıl önce kendimi geliştirmek, öğrendiklerimi somut hale getirmek amacıyla sitemi açmıştım. İlk açtığımda amacım .Net ile birşeyler geliştirebilmek ve geliştirdiklerimi sitemde hayata geçirmekti. Bunun için blog tarzında birkaç site hazırladım. Sürekli geliştirmeye çalıştım. Daha sonra bu çalışmalarım bitince hazırlamış olduğum bloğumda faydalı bulduğum bilgileri, teknolojileri ele almaya başladım. Geldiğim şu noktada büyük bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. 1 yıl önce açmış olduğum sitem şu anda hiç düşünmediğim bir noktada. Bundan sonra da yeni teknolojileri sunmaya ve faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Umarım hep beraber nice yılları devirir ve amaçlarımıza başarılı bir biçimde ulaşırız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Nisan Perşembe 2009 2 10725 5,0
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 OlduBugün itibariyle bloğumun pagerank değeri 2 oldu. Daha önce Eylül ayında 1 olan pagerank değeri yeniyıl başlangıcında yapılan güncellemeler ile 0 olmuştu. Nisan başında yapılan yeni güncellemeler ile bloğumun yeni pagerank değeri 2 olmuş durumda. Aslında pagerank değeri ve diğer değerlerin benim için pek bir önemi yok. Benim amacım bildiklerimi faydalı gördüklerimi paylaşarak ilgilenenlere faydalı olabilmek ve fikir verebilmek. Şimdiye dek bu hedefimin gerçekleşmesi için uğraştım. Bunun üstüne de bu gibi değerlerin artması paylaştığım bilgilerin değeri olsa gerek. Umarım bundan sonra paylaşımlara devam eder ve ilgilenenlere, takip edenlere faydalı, fikir verici bilgiler sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Nisan Perşembe 2009 1 10912 3,7
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri
Bu yazımda yazılım mühendisliği dersinde görmüş olduğumuz yazılım süreç modellerinden bahsedeceğim. Yazılım ile ilgilenen ve küçük-büyük projelerde yer alan-alacak olan herkesin bilmesi gereken modellerdir. Geçmişten günümüze kullanılmış olan modellerden kısaca bahsederek bunları bilmemizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağını, ne gibi getirileri olacağını daha iyi anlayabiliriz. Yazılım geliştirmek için kullanacağımız bu modeller planlı çalışmamızı ve geliştireceğimiz yazılımları en iyi biçimde geliştirmemizi sağlaycaktır. Şimdi bu modellerin bir kısmına kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mart Pazartesi 2009 1 39147 4,4
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 ... 17 18 19 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009