mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Who's Amung Sitesi Yenilendi
Who's Amung YenilendiWebsitelerinin istatiklerini tutan whos.amung.us servisinin istatistiksel bilgileri ve tasarımı değişti. Gezdiğim birçok sitede gördüğüm ve kendi sitemde de bulunan bu widget ile aynı anda online kullanıcı sayısı ile ilk kayıt tarihinden itibaren sitemizin istatistiklerini takip edebiliyoruz ve bundan sonra istatistiksel bilgileri daha ayrıntılı takip edebileceğiz. Hemen hemen tüm bloglarda olan bu widget ile kendi sitemin istatistiklerini de takip ediyordum. İstatistiksel bilgilerin daha ayrıntılı verilmesi beni oldukça memnun etti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Ayrıca sitenizde bu widget'ı kullanmakta oldukça basit. Buradan script tagları arasında size sunulan kodu alıp sitenizde bu widget'ı kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizde kullanacağınız widget'ın şeklini de istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 0 12853 4,5
Microsoft DreamSpark Servisi Kullanımda
Microsoft DreamSparkBu gün itibariyle Microsoft DreamSpark Servisi hizmete başladı. Microsoft DreamSpark, üniversite öğrencilerinin, Microsoft yazılım geliştirme ve tasarım araçlarını ücretsiz olarak edinmelerini sağlayan bir servistir. Üniversite bilgi sisteminie giriş yaptığımda bu bölümle ilgili alanın aktif olduğunu ve Microsoft'un bu servis ile sunmuş olduğu programların indirilebildiğini farkettim. Bu servis toplam 9 üniversiteye hizmet ediyor ve bu üniversitelerde okuyan tüm öğrenciler programları ücretsiz bir şekilde indirip kullanabiliyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Eylül Pazartesi 2008 4 16259 0,0
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test Edin
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test EdinWebsite sahipleri sitelerini tasarlarken tasarımın tüm browserlarda düzgün bir şekilde çıkması için bir bozulmanın olmaması için titiz davranırlar. Ancak yağtığımız tasarımları test etmek için bilgisayarımızda tüm browserların olması gerekir. Ancak tavsiye edeceğim site ile tüm browserların bilgisayarınızda yüklü olmasına gerek kalmayacak. Bu site ile websitenizin tüm web browserlardaki görüntüsünü elde edebiliyorsunuz. Böylece yaptığınız tasarımı tüm browserlarda rahatlıkla test edebiliyorsunuz.

Site adresini girip ve test etmek istediğiniz browserları seçip sonuçlara belli bir süre içinde ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 1 17121 4,0
PDF Oluşturucu (CutePDF Writer)
Bu günlerde staj raporunu yazıyorum ve word ile yazacağım bu raporu pdf formatına çevirmemn gerekiyor. Bunun için araştırma yaptım ve birçok program buldum. Ancak çoğunu paralı oldukları için kullanamadım. Sonunda CutePDF Writer isimli bu programı buldum. Ücretsiz bir program ancak kullandığınız zaman bir kaç reklam açıyor ama olsun. Sorunsuzca dosyaları pdf formatına dönüştürüyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 1 13555 3,0
Arşiv Bölümü Bitti
Sitemi yaptıktan sonra eksik yönlerini de tamamlamaya başladım. Bunlardan ilki arşiv bölümü oldu. Bu bölümü yapmak için ayrı bir class yazdım. Yazdığım bu class ile sitede ki yazılarımın hangi ay içerisinde yazıldığının istatistiğini tutuyorum. Yeni bir olay değil, neredeyse tüm bloglarda kullanılan bir olay ama ben bu olayı hiçbir kaynaktan faydalanmadan tamamen kendim yaptım. Bu açıdan mutluyum. Arşiv 2 bölümünden oluşuyor. İlk bölüm; her sayda kategorilerin altında gözüken ve her zaman 12 ayın istatistiğini gösteren (site içeriği tutmaya başladıktan 12 ay geçmişse yoksa ne kadar ay geçmişse onu gösteriyor) bölüm ve site içeriği tutmaya başladıktan sonra şimdiki ana dek tüm ayların istatistiğini gösteren ikinci bölüm. Böylece site de tuttuğum bilgilerin istatistiklerine daha rahat ulaşılabilir bir sistem yaptığımı ve kullanıcılara farklı bir seçenek sunmuş olduğumu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 0 11220 0,0
Ajax 'Yükleniyor' Gifleri
Buradaki siteden ajax veye herhangi bir web projesinde kullanmanız için `yükleniyor` giflerini istediğiniz şekilde ve hızlı bir biçimde oluşturarak kullanabilirsiniz.

Örnek

ajax loading gif
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Nisan Pazartesi 2008 0 16556 4,1
Önceki 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 15 16 17 18 19
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009