mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Herşey Tam Bir Yıl Önce Başladı
Herşey Tam Bir Yıl Önce BaşladıHerşeye tam bir yıl önce başlamıştım. Bundan bir buçuk yıl önce html kodlamalarla başlayan web hayatım bundan tam bir yıl önce şimdiki durumumum temelini oluşturmaya başlamıştı. Zaman içinde html kodlamalar ile doyum noktasına ulaştım ve merakım dinamik web programlamaya kaymaya başladı. Haber sitelerinin, forumların, blogların dinamik yapıları benim merakımı iyiden iyiye çekmişti. Tüm bu merakımın sonucunda tam bir yıl evvel Asp.net ve C Sharp ile web programı geliştirmeye başladım ve geliştirmeye aralıksız devam ediyorum. Umarım herşey istediğim gibi devam eder, hedeflerime ulaşırım. Tabi bu arada yaşadıklarımı, yaptıklarımı -geçen bir yılın sonucu olan- sitemde programlamaya yeni başlayanlara ve  programlama ile ilginenlere küçükte olsa yardımcı olması için paylaşmaya devam edeceğim.

Tam bir yıl evvel bu serüvene başladım. Sadece html bilgisine ve okulda gördüğüm az miktarda c sharp bilgisine sahiptim. Dinamik yapıların merakı üzerine Asp.net ve veritabanı uygulamaları üzerine çalışmaya başladım. Şunu belirteyim ki tam bir yıl önce veritabanını hayatımda hiç kullanmamış, neredeyse hiç program yazmamış durumdaydım. Ancak içimdeki büyük merak sonucu bu işe giriştim ve tamamen kendi çabalarım sonucu şu noktaya ulaşmış durumdayım. Okulda aldığım eğitimin katkısı olmadı değil ama bu noktaya gelme sebebim tamamen kendi azim ve kararlılığımdır. Bunu övünmek için değil bu işe yeni başlayanlar veya başlayacaklara örnek olması için belirtiyorum. Bir yıl önce sıfır noktasından başladığım bu serüvende şu anda bu durumdayım. Çok çok iyi mi bilinmez ama geçen yıl ki durumuma göre çok ilerde sayılırım.

Umarım bu yazım, programlamaya başlamak isteyen, ilgilenmek isteyenlere öncü olur. Dediğim gibi bir yıl öncesinde sadece html bilgi ile başladğım, veritabanının ne olduğunu bilmeden kullanmadan başladığım bu serüvene şimdi birçok alanda iyi - kötü bir birikimle devam ediyorum. İçimdeki öğrenme merakı, geliştirme, uygulama hevesi umarım hiçbir zaman bitmez ve bu istek ile bu heves ile çalışmaya devam ederim.
Mehmet Duran 17 Aralık Çarşamba 2008 5 12085 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi) Sudoku Uygulamam (MDSudoku v1.0) Okul ve Projeler Sınavların Ardından Asus PDA P565
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Özgür 18 Aralık Perşembe 2008 02:04 #1
Valla ne diyim nice senelere. 1-1,5 yılda bu kadar mesafe almak çok iyi bence. Darısı başımıza :) Ne var ki benim 6,5 ayım var. XML, Web servisleri, MySQL, T-SQL, JavaScript, jQuery, Ajax, .NET 3.5.... bunlar 6,5 ayda öğrenmem gerekenlerden sadece aklıma gelenler. Allah utandırmasın ne diyeyim...
yakup buğra 18 Aralık Perşembe 2008 19:36 #2
Bİzim arkadaşlara hadi bişeyler yapalım dediğimde genel cebap şu oluyor. Ne biliyoruz ki ne yapalım. Yani bilmiyoruz bu doğru ama öğrenmeye de azmetmiyoruz. Siz de mesela doğduğunuzda öğrenmemişsiniz bunları. Önemli olan sizin de dediğiniz gibi başlamak ve bitirmeye azmetmek. Sonrası kendiliğinden geliyor zaten..İnşallah bunun farkına vararız.
Mehmet Duran 18 Aralık Perşembe 2008 20:25 #3
Kararlı olmak hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok iyi. Ben 1 senede bu kadar yol aldım. Ama bu 1 senede çok ağır okul dönemleri oldu, staj yaptım. Tüm bu yoğun döneme rağmen yapmak istediklerimi fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum.
tayfur yılmaz 19 Aralık Cuma 2008 07:51 #4
gerçekten iyi bir site yapmışsınız ben de bilgisayar mühendisliği ogrenciisiyim ilgi alanlarımız da hemen hemen aynı kendi adıma yapacağım siteye referans olacak aslında siteniz başarılarınız devamını dilerim. sitem bitince bir link yollarım size ;-)
Serdar Bölüm 19 Aralık Cuma 2008 23:59 #5
Gerçekten çok iyi bir gelişme kaydetmişsin. İbretle takip ediyorum seni. Yazıların da gerçekten çok faydalı. Başarılarının devamını dilerim.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009