mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jcrop ve Asp.net ile Resimleri Kesme (Örnek Dahil)
Jcrop ve Asp.net Kullanarak Resimleri KesmeBu yazımda jQuery eklentisi olarak geliştirilen Jcrop script kütüphanesini kullanarak web projelerinde resimleri / fotoğrafları nasıl düzenleyebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu script kütüphanesi ile Asp.net projelerinde çok gelişmiş resim / fotoğraf düzenleme araçları hazırlanabilir. Ben de buna örnek olması açısından küçük bir örnek hazırladım. Hem Jcrop script kütüphanesini hem Ajax işlemlerini hem de C# kodlarını kullandığım güzel bir uygulama oldu. Script kütüphanesi sayesinde resim / fotoğraf üzerinde belirli alanı seçebiliyoruz. Seçtiğimiz alanı Ajax ve C# (Generic Handler) kullanarak gösterebildiğimiz ve kayıt edebildiğimiz küçük bir editör örneği oldu. Bu bakımdan bu konularla ilgili örnek arayanlara oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi bu örneği ve neler yaptığımızı detaylıca görelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme)
Bu yazımda C# kullanarak resim, fotoğraf üstüne çoklu metin yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Aslında daha önce burada yazdığım yazımdaki metodu geliştirerek resim, fotoğraf üzerine çoklu veriyi düzenli bir biçimde yazdırabiliyoruz. Geçen hafta yaptığım çalışma sonucunda bloğumda da aynı yöntem ile istatiksel verileri resim üzerinde gösteriyorum. Aynı resmi kullanarak hazırladığım örneği ve kodları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu metodu geliştirerek çok daha kapsamlı çok daha esnek bir resim üzerine yazı yazma editörü hazırlayabiliriz. Bunu da fırsat bulduğumda jQuery ve Ajax kullanarak hazırlamayı düşünüyorum. Şimdi hazırladığım örneğe ve kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Visual Studio'da Class Diagramı Oluşturma
Bu yazımda Visual Studio'da hazırlamış olduğumuz class'ların diagramlarını oluşturmayı göreceğiz. Oluşturacağımız diagramları UML class diagramı olarak raporlarımızda kullanabilir veya kodlarımızın tanıtımında kullanabiliriz. Ayrıca Visual Studio diagramları istediğimiz formatta resim olarak kaydetmemizi de sağlıyor. geçtiğimiz dönemde hazırlamış olduğum projelerde bu türlü kullanıma ihtiyaç duymam ve Visual Studio'nun sağladığı bu kolaylığı ve faydayı sizlerle paylaşmak istedim. Yazılım ile ilgilinen herkes özellikle visual studio kullanıyorsa bu özelliği mutlaka kullanacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile LightBox Slayt Uygulaması
Son günlerde sitemi yenilerken fotoğraf galerisi bölümünü yenilememiştim. LightBox Slayt sistemini kullanıyordum ancak orada prototype javascript kütüphanesi ve ekstra javascript dosyalar kullanılıyordu ve yüklenmesi geç sürüyordu. Bu sepeble araştırdım ve LightBox olayının jquery ile de yapıldığını gördüm ve hemen Galerim bölümüne entegre ettim. Kullanışı diğer lightbox slaytı ile aynı ama boyut ve dosya olarak küçük bir uygulama olmuş. Bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009