mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 15130 5,0
Asp.net MVC Areas (Birden Fazla Proje Kullanarak)
Bu yazımda birden fazla proje ile MVC Areas oluşturma ve kullanmayı nasıl gerçekleştirebileceğimizi göstermeye çalışacağım ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Asp.net MVC 2.0 ile gelen önemli bir özellik olan Areas özelliği ile hazırlanacak sistemi alt parçalra ayırıp, ayrı ayrı geliştirme yapabiliyoruz. Bunu da tek proje kullanarak veya birden fazla projeyi birleştirerek yapabiliyoruz. Bu yazımda birden fazla proje ile Areas özelliğini kullanmayı göstermeye çalışacağım. Tek proje üzerinde Areas özelliğini de başka bir yazımda açıklamaya çalışacağım. Şimdi sırayla birden fazla proje kullanarak MVC Areas özelliğini nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)Bu yazımda Visual Studio ve bu araç ile hazırladığımız Net projelerinde MySql'i kullanmaya yarayan MySql Connector kütüphanesini tanıtmaya çalışacağım. Bu kütüphane bloğumda kullandığım bir kütüphane ve .Net ile MySql arasında bağlantı kurmamı sağlıyor. Bu kütüphanenin gelişimini sürekli takip edemedim ve daha önce burada yazmış olduğum gibi 5.2 versiyonunu kullanıyordum. Ancak geçen sürede bu kütüphane birçok gelişim göstermiş. En önemli gelişim ise Visual Studio'ya entegre edilmesi ve Data kontrolleri ile özellikle Linq işlemlerinde kullanılır olması. Bu yüzden bu kütüphaneyi tekrardan sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazartesi 2009 29 32327 3,8
Asp.net MVC'de View ve MasterPage için CodeBehind Tanımlama
Bu yazımda MVC'de yer alan View ve MasterPage için Codebehind tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC projesi oluşturup, projeye MVC View ve MVC MasterPage eklediğimizde sadece sayfalar eklenir. Asp.net'te olduğu gibi kod sayfası gelmez. Ancak bu yazımda bu kod sayfasını kendimiz oluşturup View'larda ve Masterpage'de yazdığımız classları nasıl kullanacağımızı göstereceğim. Böylece MVC projelerimizde tıpkı Asp.net'te olduğu gibi kod sayfalarını kullanıp kodlamalarımızı yapabileceğiz. Ayrıca kontroller için tüm eventları tanımlayıp kullanabiliyoruz, View (sayfa) için özel fonksiyonlar tanımlayıp kullanabileceğiz. Ancak button_click veya data kontrollerinin eventları gibi işlemleri MVC ile kontrol etmek MVC mantığına ters. Codebehind tanımlama ve kullanma işlemini event yönetimi için kullanmamalıyız. Bu yöntemi veri yükleme ve kodlamalarımızı kod sayafasında yapmak için tercih etmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC Projesini Yayınlama (Publish Etmek)
Bu yazımda MVC projelerini nasıl yayınlayacağımızdan bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi bloğumu MVC sürüme geçirdim. Ancak hostumda IIS 6.0 ve Windows Server 2003 var. MVC ise yeni bir teknoloji. Yayınlanmasının üzerinden fazla süre geçmedi. Hostumda projemi çalıştırmam MVC bileşenlerine yani dll'lerine bağlı. Eğer MVC bileşeni hostta yüklü ise sorunsuzca çalışmakta. Ancak bu bileşen yüklü değilse gereken bileşen dosyalarını projemize eklemeliyiz. Ayrıca MVC projesini hostta atıp çalıştırmak için ise Asp.net'te olduğu gibi projeyi publish ederek sunucuya atabiliyoruz. Şimdi neler yapmamız gerektiğine daha detaylı bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009