mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.

İlk olarak bu sorunu çözmek için visual studio'nun template özelliğini yeniden yüklememiz gerektiğini gördüm. Bunun için Visual Studio'nun Command Prompt ekranını açıp aşağıdaki kod satırını çalıştırmalıyız.

devenv.exe /installvstemplates

Ancak bu yöntem bazılarında sorunu çözerken bazılarında çözmemiş. İkinci yol olarak da aynı şekilde Visual Studio'nun Command Prompt ekranından aşağıdaki kod satırını çalıştırmalıyız.

devenv.exe /resetsettings

İkinci çözüm ile birçok kişinin sorunu çözdüğünü gördüm. Her iki yol ile birçok kişi sorundan kurtulmuştu ama bende ilk çözüm çalışmadı ve ikinci çözüm de işe yaramadı. Her iki çözüm de benim sorunumu çözmedi. İlk kod satırı yani template yüklemesi hata verdi ve çalışmadı. İkinci kod satırında ise resetsettings olayı çalıştı ama bir değişiklik olmadı. Projeye birşey eklemeye çalıştığımda hata alıyordum.

Bunun için son çare olarak Visual Studio 2008 SP1'i yeniden kurdum ve sorun çözüldü. Ufak tefek ayar kayıplarım olsa da büyük bir kayıp ve sorun olmadan problemi çözdüm.

Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu yaşayan olursa bu şekilde çözebilirler.
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 14735 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı Yoğunluk ve Yaşanan Problemler Yoğunluk, Yaşanan Problemler 411 Length Required Hatası ve Çözümü Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Mehmet Acar 30 Aralık Çarşamba 2009 10:21 #1
kardeşim sql de bir sorunum var.
1 ahmet 500
2 ahmet 600
3 mehmet 300
4 mehmtet 400
5 hasan 200
6 hasan 300

yukarıdaki tabloya benzer bir yapıda aynı değere sahip alanlardan id si büyük olanları yazmak istiyorum.yardımını bekliyorum
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 22:14 #2
Bu tabloyu elde ettiğin sorguyu ve tabloyu bilmiyorum ama aynı değerli elemanlardan id'si büyük olanı seçmek için birkaç yol izleyebilirsin. İç içe select sorgusu veya ilişkisel sorgu çözüm olabilir. Bir de tam olarak elde etmek istediğin sonuçların listesini yazsaydın daha iyi yardımcı olabilirdim.
vyigity 31 Aralık Perşembe 2009 14:51 #3
select * from [tablo] where ID=MAX(ID) group by [sütun]
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 14:59 #4
Sınıf arkadaşım Veli Yiğit Yolcu sorgu için örnek yazmış. Sorgu denenmedi ama muhtemelen istediğin işi yapan sorgu. Umarım işini görür. Yiğit'e de teşekkür ederiz. ;)
dilek 08 Nisan Perşembe 2010 10:31 #5
No Template Information Found hatası 'nın çözümü için teşekkürler.
Özgür 24 Kasım Çarşamba 2010 11:39 #6
Çözüm için teşekkürler.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009