mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 14621 5,0
Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde kullandığımız data özelliğini güvenli olarak nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Bu olayı hem Asp.net için hem de Asp.net MVC ile ele alacağız. Bildiğiniz gibi Ajax işleminde data özelliği ile server tarafında kullanılmak üzere kullanıcılardan alınan veriler veya sayfadan gelen veriler gönderilir. Bu verileri server tarafına sorunsuz, başarılı bir biçimde göndermek için birazdan bahsedeceğim gibi bir yapı kullanmalıyız. Bu yapı hiçbir eklenti olmadan Asp.net MVC ile sorunsuzca çalışırken, Asp.net ile sorun oluşuyor. Ancak bu sorunu script tarafında eklenti sayesinde yaptığımız bir çeviri ile çözebiliyoruz. Şimdi hem MVC ile hem de Asp.net ile güvenli parametre kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14041 4,5
Asp.net'te Master Page'i Etkin Kullanma
Bu yazımda Master Page olayını etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Birçok proje Master Page yapısı kullanılarak hazırlanmakta. Ancak bu işe yeni başlayanlar Master Page'in sadece sayfanın bir bölümünü etkilediğini düşünür veya düşünmese de hep böyle kullanır. Ancak Master Page yapısını etkin kullanabilmek için oluşturduğumuz sisteme göre sayfamızı bölmeliyiz. En basit şekliyle düşünürsek sistemin bir content bölümü bir de header bölümü olsun. İçerik bölümünde kullanıcıların göreceği yapıları oluştururuz. Header bölümünde de arama motorları için bilgiler, script ve css dosyaları olur. Master Page kullanırken bu şekilde bölümler oluşturmalı ve her sayfayı bu yapıya göre tasarlamalıyız. Bu yapı bizleri birçok sorundan kurtaracak ve kolaylıklar sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Haziran Çarşamba 2009 13 34496 4,3
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Host Sorunu ve Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Geçtiğimiz hafta sonu hostta çalışma yapılırken yanlışlıkla harddisk üzerinde yapılan işlem sonucu tüm veriler kaybolmuş ve host bir süreliğine hizmet veremez bir duruma gelmiş. Bu süre içinde bloğuma ben dahil kimse erieşemedi. Bu durumu yaşayan herkesten özür dilerim. Ancak benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu sıkıntı oluştu. Ayrıca serverın yeniden aktif hale gelmesiyle beraber kaybettiğim verileri yeniden yükledim. Sık sık yedek almam bu dönemde sıkıntı yaşamamı engellemiş oldu. Ancak ufak tefek veri kayıplarım oldu. Umarım bloğum bundan sonra problemsiz bir şekilde yayın hayatına devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Nisan Salı 2009 1 11095 3,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009