mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.

Modem ve anakart için telekoma mail attım ve beni ttnet'e yönlendirdiler. Oraya da bu konuda mail attım ancak henüz dönmediler. Ama bu işin üstüne gitmeyi düşünüyorum. En azından anakart olmasa da kendi verdikleri modemi değiştirmeleri gerekir.

Asus olan anakartımı gigabyte olarak değiştirdim ve eski anakartı garantiye yolladım. Umarım düzeltip gönderirler. İlerde işime yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca fırsat bulduğumda bu sorunları bir daha yaşamamak için UPS almayı ve kullanmayı planlıyorum.

Bu tecrübeyi de edinmiş oldum. Biraz pahalıya patladı ama çok daha büyük felakete de neden olabilirdi. Bunun için şükretmek gerekir. Umarım bundan sonra kimse böyle birşey yaşamaz.
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14123 4,5
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır Asp.net MVC Captcha Uygulamam Asp'ye Giriş (Asp Öğreniyorum) Host Değişimi Cache Coherence Kavramı
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ülkücü 01 Temmuz Çarşamba 2009 01:04 #1
geçmiş olsun, bizlerde bu kötü vesile ile biraz daha dikkatli oluruz... şükür ki ucuz atlatmış makina :) Allah daha kötüsünü göstermesin.. tüm arkadaşlar dikkatli olsun gerçekten geri dönüşü olmayan yollara sebebiyet bile verebilir böyle durumlar.. iyi çalışmalar dilerim.
mehmet ulvi 01 Temmuz Çarşamba 2009 11:08 #2
Gecmis olsun mehmet UPS lazım kesinlikle..
Hakan Özaslan 01 Temmuz Çarşamba 2009 11:52 #3
Geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi ama ben sadece modemle kurtardım sizinki masraflı olmuş baya. Tekrardan geçmiş olsun.
Geçmiş Olsun 01 Temmuz Çarşamba 2009 13:26 #4
Geçmiş olsun mehmet daha dikkatlı olacaz bundan sonra nerden bulalım yeni bir anakart bu krizde dimi:)
Berkan Kaya 01 Temmuz Çarşamba 2009 14:17 #5
Hocam geçmiş olsun.İnşallah bir daha böyle bi olayla karşılaşmazsın.Hocam bi ricam var senden siten de sayfalama için kullandığın kodlar için bir örnek paylaşırmısın(123....202122)aradaki o noktalama için nasıl bir fonsiyon kullanıyorsun.Tekrar geçmiş olsun.
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 14:37 #6
Hepinize çok teşekkür ederim. Umarım ben dahil kimsenin başına gelmez.
@Berkan, daha önce de sorduğun soru sorulmuştu. Zaman için de yazdığım kodlarda değişiklik yapıyorum ve dediğini yapmak için son olarak yazmış olduğum sayfalama class`ında string türünden bir dizi değişken tanımlayıp gerekli hesaplamaları yaptıktan sonra bu diziye sayfa numaralarını ve noktaları atıyorum. Daha sonra ise bunları yazdırıyorum ve link verdiriyorum. Tamamen bu kadar.
ismail öz 01 Temmuz Çarşamba 2009 14:48 #7
geçmiş olsun kardeş :(
Salih Gedik 02 Temmuz Perşembe 2009 00:46 #8
Geçmiş olsun abi ne denir ki? Sana birşey olmadı ya
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 01:05 #9
Hepinize teşekkür ederim. Bende ve harhangi birinde bir sorun yok ama etrafta eşyaları zarar gören birçok komşu var. Bayağı etkili bir olaydı. Umarım bundan sonra kimsenin başına gelmez.
durmus 02 Temmuz Perşembe 2009 10:34 #10
geçmiş olsun memo...
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 12:05 #11
Eyvallah Durmuş.
Mustafa 30 Aralık Çarşamba 2009 09:09 #12
Mehemedcim başın sağ olsun ...
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 22:09 #13
Olayın üstünden epey zaman geçti ama yine de düşündüğün için teşekkür ederim.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009