mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asus PDA P565
Asus PDA P565Bugün itibariyle bir PDA kullanıcısı oldum ve Asus P565 modelini aldım. Uzun süre böyle bir PDA almayı ve mobil uygulamalar üzerine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyordum. Uzun araştırmalar sonucu bu modeli almaya karar verdim. Aslında günümüzde en tercih edilen iPhone değil de bu modeli tercih etmem Windows Mobile işletim sisteminden kaynaklanıyor. Bu PDA'i sadece güncel teknolojileri görüp kullanmak için değil ayrıca yazılım geliştirmek için aldım. Yazılım alt yapısı olarak .Net kullanacak olmam nedeniyle bu modeli tercih ettim. Bundan sonra bu PDA'i kullanacağım ve mobil uygulamalar geliştireceğim. Bloğumda da hazırlayacağım uygulamaları ve kodları paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
alperocalan.com | Hasan Alper Öcalan - Site Tanıtımı
alperocalan.com - Hasan Alper Öcalan - Site TanıtımıBu yazımda sınıf arkadaşım, meslektaşım olan Alper'in sitesini sizlere tanıtacağım. alperocalan.com adı altında yayınladığı sitesiyle birçok kişiye birçok konuda ulaşacağını düşünüyorum. Sitesini açtığından beri paylaştığı bilgiler de bunun bir göstergesi olsa gerek. Ayrıca birçok konuda bilgi sahibi olduğu için yazılarının da sürekli olacağını düşünüyorum. Bu şekilde birçok insana ulaşacak ve faydalı olacaktır. Ayrıca kendisi ile son dönemde oldukça sık zaman geçirdik. Microsoft Yaz Okulu'nda bölümümüzden katılan 3 kişiden birisi. Microsoft Yaz Okulu'na katılsa da Linux üzerine ağırlık veren farklı bir arkadaşımız. Arkadaşıma başarılar diler ve kaynak arayan, bilgi edinmek isteyenlere de sitesini takip etmeyi tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Pazar 2009 5 13511 5,0
Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14041 4,5
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11284 4,0
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bilgisayar ile Uğraşanlar İçin
Bilgisayar başında fazlaca oturan ve bilgisayar ile içli dışlı olanların yaşadıklarını anlatan güzel bir şiir.

Yaşanılanları Kontrol-S ile kaydedip,
Kontrol-Z ile geri yaşıyorum
Ben sevdamı download edip masaüstüne alıyorum.
En çokta ekranı kapladığın o anı özlüyorum Italik yürüyüşlüm, Bold bakışlı sevdiğim…
Öyle bir halt yedim ki, sakın affetme beni

Simge durumuna küçült, saatlerce beklet beni
Tüm sistemlerimi çökert, Ziple sıkıştır ve parçala
Alt F4 ile kapat, Shift ile değiştir beni
Kedinin mousela oynadığı gibi oyna,
Manzaralı mouse pedinde gezdir beni

Yeni bir pencere açalım ve unutalım her şeyi
Geri dönüşüm kutusuna gönderelim maziyi
Kısa yol oluştur fazla bekletme bu seveni
En çok Flash Animasyonlu halini özlüyorum
PC görünüşlü, Mac duruşlu sevdiğim
Kalpten kalbe bağlantım bağlantısı yapılır

Kapanır kapılar, ağa oturum açılır
Sevdamız monitöre saniyelerle yazılır
Disconnect olursam beni yine arar mısın?
Masaüstünde bulamazsan belgelerime bakar mısın?
Yokluğunda erişim paketi teselli olmasa da
Değişiklikleri kaydedip, yeniden bağlanır mısın?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Haziran Pazar 2008 2 10473 5,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009