mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e YükselttimGeçen Kasım ayında almış olduğum Asus P565 PDA'mın Windows Mobile işletim sistemini yeni sürüme güncellemiş bulunuyorum. WM 6.1 işletim sistemi ile gelen PDA'mın işletim sistemini WM 6.5 sürümüne güncelledim. Güncelleme için Asus'un geliştirmesi gereken yazılımı (rom güncellemesi) değil de bireysel olarak geliştirilen bir yazılımı kullandım. Artık birçok ürün WM 6.5 ile gelmekte ve birçok firma da WM 6.5'e yükseltme için yazılımlarını duyurmuş durumda. Ancak Asus bu konuda bir gelişme göstermedi. Güncelleme konusunu görüşmek için Asus'u aradım ama cevap alamayınca bireysel olarak Asus P565 için geliştirilen ve kullanılması riskli olabilecek yazılımı kullanarak PDA'mı WM 6.5'e yükselttim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asus PDA P565
Asus PDA P565Bugün itibariyle bir PDA kullanıcısı oldum ve Asus P565 modelini aldım. Uzun süre böyle bir PDA almayı ve mobil uygulamalar üzerine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyordum. Uzun araştırmalar sonucu bu modeli almaya karar verdim. Aslında günümüzde en tercih edilen iPhone değil de bu modeli tercih etmem Windows Mobile işletim sisteminden kaynaklanıyor. Bu PDA'i sadece güncel teknolojileri görüp kullanmak için değil ayrıca yazılım geliştirmek için aldım. Yazılım alt yapısı olarak .Net kullanacak olmam nedeniyle bu modeli tercih ettim. Bundan sonra bu PDA'i kullanacağım ve mobil uygulamalar geliştireceğim. Bloğumda da hazırlayacağım uygulamaları ve kodları paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14041 4,5
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009