mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.

Hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını buradan görebilirsiniz.

Datetimepicker uygulamasında takvimi görüntüleyip belli bir format ile tarihi elde edebiliyoruz. Bu tarih bilgisi içinde takvimden aldığımız gün, ay, yil bilgisi yanında server saati var. Böylece bu uygulamayı kullandığımızda tarih bilgisini istediğimiz şekilde formatlayarak elde edebiliyoruz. Şu an uygulamada olmayan bölüm ise tarihin format biçiminin sabit olması. Bu uygulamayı geliştirerek tarih formatının kullanıcı tarafından belirlenebildiği daha esnek bir uygulama haline getirmeyi planlıyorum. Bu gelişmeleri tamamladığımda bu uygulamayı da kodlarıyla beraber sizlerle paylaşacağım.

Örnek ekran görüntüsü ise şu şekilde:

Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker  Uygulaması

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery İnner Fade Uygulaması IP Kontrolü ile Oylama (Rating) Uygulaması Bloğum Dmoz'a Eklendi Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri Asp.net ile Dizine ve Dizindeki Dosyalara Ulaşma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Bu Yazı Hakkında Henüz Yorum Yapılmamış.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009