mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Öncelikle buradan kullanmamız gereken programı indiriyoruz. Yaklaşık 850 kb boyutunda küçük bir program. Ayrıca bu program hakkında google`ın kendi sayfasından da bilgi alabilirsiniz.

İndirtikten sonra ise çalıştırmak istediğiniz asp.net projesinin dizinine bu simgeyi atıp çalıştırıyoruz. Çalıştırdıktan sonra sağ alt köşede tıpkı visaul studio`da web projesi çalıştırdığımız gibi bir simge çıkıyor.
visual_Studio_iis_olmadan_site_calistirma Bu simge üzerinde sağa tıkladığımızda tıpkı resimdeki gibi bir ekran çıkıyor ve buradan çalıştırmak istediğimiz browserı seçip projemizi çalıştırıyoruz.
Ununtmamalıyız ki programı çalıştırırken, açmak istediğimiz web projesi dizinine atıp çalıştırmamız gerekir. Kısacası program bulunduğu dizindeki web projesini açıyor. Eğer bulunduğu ortamda web dosyası olmadan çalıştırırsak program uyarı veriyor ve çalışmıyor.
Artık iis ve visual studio olmadan istediğimiz bilgisayarda rahatlıkla web projelerimizi açabiliriz.
İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33141 4,7
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar MySql'de limit ve rand Kullanımı Visual Studio'da Kendi Code-Snippet'lerimizi Kullanma Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş Asp.net MVC Projesini Yayınlama (Publish Etmek) Professional Visual Studio 2008 (E-Book)
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
vestanbul 15 Eylül Pazartesi 2008 00:56 #1
Valla çok işe yarar bişeye benziyor. Çok teşekkürler..
erkan 13 Kasım Perşembe 2008 16:20 #2
Çok teşekkürler
Süleyman 12 Ocak Pazartesi 2009 20:22 #3
Teşekkürler. Bundan sonra sitenin takipçisi olacak gibiyim. Çalışmalarında başarılar.
ahmet 21 Mart Cumartesi 2009 11:52 #4
öncelikler paylaşımınız için tşk.vista da kurulumu olmadı
Mehmet Duran 21 Mart Cumartesi 2009 20:18 #5
Merhaba. Öncelikle programın kurulması diye bir durum söz konusu değil. Web sayfalarının olduğu bir ortama exe dosyasını taşıyıp çalıştırmanız yeterli. Sanırım bu konuda bir sıkıntı yaşadınız.
Başak Bozkurt 17 Haziran Çarşamba 2009 18:57 #6
ben asp.net mvc framework kullanmıştım. bu nedenle başka bilgisayarda çalışmadı.
Mehmet Duran 17 Haziran Çarşamba 2009 19:07 #7
Bu program sadece web sayfalarının görüntülenmesini sağlıyor. Eğer hata oluşuyorsa veya çalışmıyorsa gerekli bileşenlerin olmamasındandır. Eğer çalışan bilgisayarda MVC bileşeni yoksa çalışmaması normal ve bunun programla ilgisi yok.
metin 06 Temmuz Pazartesi 2009 15:23 #8
valla çok güzelmiş çok işime yarıcak saolun
onur 05 Kasım Perşembe 2009 00:27 #9
hocam siteni takp etmeme rağmen daha yeni görüyorum gerçekten güzelmiş ancak firefoxta çalışmıyor bu :)
Mehmet Duran 05 Kasım Perşembe 2009 18:48 #10
Bu exe sadece çalıştırıldığı dizindeki web sayfalarının çalıştırılmasını sağlıyor. Tarayıcılarla herhangi bir ilgisi yok. Firefox veya diğer tarayıcılarla uyumsuzluk gibi bir durum olamaz.
enigma 20 Mart Cumartesi 2010 10:44 #11
Merhaba Paylaşımlarınız çok güzel Benım bu program konusunda bir sorun olacak. Program Studio olmayan makinalarda çalışıyormu,çalışıyorsa min gereksinimleri nedir(freamwrok vs..) Birde projeyi CD ye aktarıp autorun olarak bu programı çalıştırmayı denediğimde hata alıyorum. sizce nedeni nedir? iyi çalışmalar.
Mehmet Duran 21 Mart Pazar 2010 00:35 #12
Merhaba. Bu program bulunduğu konumu bir web sitesi olarak açmakta ve sanal sunucu gibi bu dizinde yer alan web sayfalarını gösterebilmekte. Bu exe'yi çalıştığında bulunduğu konuma bin klasörü ve gerekli birkaç dosyayı oluşturuyor. CD üzerinde çalışmama sabebi budur. Bir diğer önemli durum ise bu exe Visual Studio olmadan .net ile hazırlanmış sayfaları açsa da kodlarda veya projede kullanılan özellikler (.Net 3.5, .Net 4.0, Linq, vb.) çalıştırılan bilgisayarda yok ise hata oluşur.
enigma 21 Mart Pazar 2010 11:46 #13
Fakat söyle bir sorun var.Studio yüklü olan bilgisayarlarda autorun olarak çalışıyor orda problem yok ama studio yoksa autrun çalışmıyor hata raporu gönder diyor.Enteresan ama gerçek :)
Mehmet Duran 24 Mart Çarşamba 2010 00:51 #14
Sorun olabilir ama sebebini bulmak lazım. Ben sitemde paylaşmadan önce özellikle denedim. Hatta daha sonra sanal makineler üzerinde de denedim ve hiç birinde sorun olmadı. Birşey söylemem şu an için zor. Araştırıp, sorunun nedenini bulmak lazım.
basaran 14 Nisan Çarşamba 2010 12:33 #15
konuyu baya önce yayınlamışsınız heralde ama yine de yorum yapayım. program çok güzel ve yeni güncelleştirmeside var. yaptığım siteleri kullanıcıların deneme aşamasında işime çok yarayacak gibi.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009