mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
10.000 Farklı Ziyaretçiye Ulaştım - Teşekkürler
10.000 Farklı Ziyaretçiye UlaştımBugün itibariyle istatistik servislerinden elde ettiğim veriler sonucu on bin ziyaretçi sınırını aşmış durumdayım. Bir aydan fazla bir süre önce beş bininci ziyaretçi için teşekkür yazısı yazmıştım. Bu süreden sonra on bininci farklı ziyaretçi sayısına da ulaşmış durumdayım. Şimdiye dek sitemi ziyaret eden, yorumlarını, eleştirilerini bırakan, takip eden eden herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Umarım paylaşımlara devam eder, zengin bir içerikle takip edenlere ve bilgiye ihtiyaç duyanlara bir nebze olsun yardımım olur. Zira şu ana kadar elde ettiğim içeriğin genişliği sayesinde bu ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Bunların dışında sitemi ziyaret edenlerin yaptıkları yorumlar da beni oldukça memnun ve motive ediyor. Amacım fazla ziyaretçi çekmekten çok, paylaşım yaptığım konular hakkında  ilgilenenlere kaynak sağlamak, yardımcı olmak. Eğer bu hedefi tutturursam doğal olarak ziyaretçi sayısı da artacaktır.

Tekrardan sitemi takip ve ziyaret eden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Aralık Pazar 2008 3 11181 3,8
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » .Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18580 3,3
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15877 0,0
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57869 3,2
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009