mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
İnternet Hastalıkları
Kabul edin, bağımlısınız. Hepimiz bağımlıyız. Oyun oynamaya, internet başında sabahlamaya, blog yazmaya, YouTube arşınlamaya bağımlıyız. Meğer bu rahatsızlıklarımız artık literatüre de geçmiş, isimleri falan olan sorunlarmış.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ekim Perşembe 2008 0 11335 0,0
Yeni İstatistik Servisi Cli.gs
Yeni İstatistik Servisi Cli.gsİnternette gezinirken güzel bir istatistik sitesine daha rastladım. Henüz yeni sayılır. Ancak verdiği bilgiler ve istatistikler nedeniyle gayet hoşuma gitti ve sizlerle paylaşma gereği duydum. Çünkü oldukça güzel istatistiksel veriler ve bilgiler sunuyor. Bu siteye buradan ulaşabilirsiniz. Hizmetlerden yararlanmak için siteye üye olmanız gerekiyor. Ayrıca verileri sadece siz görebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 0 12344 0,0
Bloğumun Hiti ve Değerleri Artıyor (5000. Farklı Ziyaretçi)
Bloğumun Hiti ve Değerleri ArtıyorBloğumu son haline getirip, yayına koyduktan sonra yaklaşık 2 aylık süre içinde 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaşmış bulunuyorum. Bloğumu tam olarak Ağustos ayının ortalarında son haline getirdim ve o günden bu güne 5000 farklı ziyaretçi bloğumu ziyaret etti. Bu veriyi Google Analytics'e ve diğer ziyaretçi istatistik servislerinin verilerine dayanarak elde ettim. Ayrıca ziyaretçi sayısı dışında bloğumun Alexa değeri, pagerank değeri, arama motorlarındaki verilerin sayısı ve ziyaretçilerin yaptıkları yorumlar da artış durumunda. Bloğuma ziyaretçilerin çoğu arama motorları vasıtasıyla özellikle de Google vasıtasıyla ulaşıyorlar. Bugün itibariyle 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaştım ve bunun için tüm ziyaret edenlere teşşekürlerimi bir borç bilirim. Önümüzdeki dönemde yapacağım gerekli, değişik uygulama, çalışmalar ve paylaşımlar ile  bloğumu çok daha iyi bir konuma getirmeyi, faydalı paylaşımlara devam edeceğimi umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 1 10360 0,0
Visual Studio'da Kendi Code-Snippet'lerimizi Kullanma
Bu yazımda Visual Studio kullanıp yaptığımız kodlamalarda daha da hızlanmak için kullanabileceğimiz hazır kod blokları - code snippet hazırlayıp kullanmayı göstereceğim. Kendimizi kodlamalarda geliştirdikten sonra biraz daha hızlanmaya ihtiyaç duyarız. Bu hızlanmayı ise kullandığımız programlama idesi önemli derece de etkiler. Visual Studio kodlamada bizlere oldukça hız kazandırıyor. Ancak yapacağımız bazı şeylerle daha da hız kazanabiliriz. Code snippet oluştrup kullanma yöntemi de bunlardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 15757 0,0
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32576 3,3
Sitenizi Her Konuda Test Edin
Sitenizi Her Konuda Test EdinWeb sitemiz varsa ve sitemize önem veriyorsak bir takım testlere tabi tutmalıyız ki sitemiz tüm kullanıcılara sorunsuzca başarılı biçimde hizmet verebilsin. Bu sitede websitenizi test edebileceğiniz sitelerin linkleri bir arada toplanmış ve siz websitenizin adresinizi yazıp, test edeceğiniz araçları kategorilerden seçip test sonuçlarını görebiliyorsunuz.

Bende bu siteyi arada kullanarak sitemin çeşitli konulardaki durumunu kontrol ediyorum.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Ekim Pazartesi 2008 0 12036 5,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009