mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Sudoku Uygulamam (MDSudoku v1.0)
Sudoku Uygulamam (MDSudoku)Bu yazımda hazırlamış olduğum Sudoku uygulamasını sizlere tanıtacağım. Çok önceden çalışmalarına başladığım ancak yoğunluk nedeniyle uzun süre ilgilenemediğim Sudoku oyununu büyük oranda tamamladım. Açmış olduğum sudoku.mehmetduran.com alt domaininde bu oyunumu sizlerle buluşturacağım ve yenilikleri paylaşacağım. Şu anda web alt yapısı hazır ve oyunu görebiliyor, çözebiliyorsunuz. En kısa sürede Silverlight ve Mobile (C# ve Java ile) versiyonlarını da hazırlayıp, kullanıma sunmayı planlıyorum. Eksik yönü ise oyunun doğruluk kontrolünün olmaması ve verilerin tutulmayışı. İlerleyen süreçte yeni versiyonlarda bu eksikleri tamamlayarak eksiksiz bir oyun haline getireceğim. Bu yaz boyunca bu oyunu tam olarak bitirmeyi ve her platformda çalışan bir uygulama olarak dağıtmayı planlıyorum. Umarım bu hedefime ulaşır ve bu oyunu herkese ulaştırırım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler
Bu yazımda mikroişlemciler dersi finaline çalışırken hazırladığım assembly örnekleri paylaşacağım. Final döneminde en fazla çalıştığım derslerden olan mikroişlemciler dersi için yoğun biçimde assembly çalıştım. Küçük ama güzel programlar yazdım. Özellikle assembly kodlamalarla algoritma mantığını geliştirmek için farklı örnekler yaptım. Ayrıca BIOS ve DOS interruptları kullanarak işlem yapma gibi örnekler de hazırladım. Hazırladığım örnekleri ise daha önce buradaki yazımda tanıtmış olduğum Emu 8086 emulator ile çalıştırdım. İlgilenenler için ve assebmly'e başlayacaklar için bu örneklerin faydalı olacağına inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Haziran Perşembe 2009 4 68637 4,4
C#'ta Recursive ve Dinamik Programlama ile Fibonacci Algoritması
Bu yazımda Fibonacci sayılarını C# ile hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan algoritmanın kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bilindiği gibi Fibonacci sayıları meşhur tavşan üreme problemi üzerine Fibonacci tarafından bulunan ve altın oran olarak ta bilinen sayılar kümesidir. Ayrıca bu sayılar dizisi birçok bitki yapısı için de geçerlidir. 0 ile başlar ve her sayı kendinden önceki iki sayının toplamı şeklinde gider. Şimdi bu sayıları hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan C# kodlarına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Mayıs Cuma 2009 0 21500 4,3
C# ile Bubble Sort (Kabarcık Sıralama) Algoritması
Bu yazımda Bubble Sort algoritmasının C# kodlamasını ve mantığını anlatmaya çalışacağım. Son dönemde yoğunluk sebebiyle yeni konularla ilgilenemiyorum ve bloğumda yazı yazamıyorum. Ancak okulda görmüş olduğumuz bu tarz algoritmaları  programlama mantığını anlamak ve bu konuada gelişmek için bloğumda bu tür algoritmalara ve kodlarına yer veriyorum. Bu yazımda da Bubble Sort Türkçe anlamı ile Kabarcık Sıralama algoritmasını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritmayı okulda mikroişlemciler dersi vizesinde assembly kodlama ile yapmamız istendi. Performans bakımından çok iyi olmayan ve daha önce paylaşmış olduğum Insertion Sort algoritmasının performansına yakın bir algoritma.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Mayıs Cuma 2009 3 47366 4,1
C# ile Quick Sort Algoritması
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Quick Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Quick Sort algoritması daha önce paylaşmış olduğum merge sort algoritmasına benzeyen ve recursive olarak çalışan bir algoritma. Merge sort algoritmasına göre daha yavaş çalışan bir algoritma olmasına karşın sıralama işlemlerinde çok sık kullanılan bir algoritma. Şimdi Quick Sort algoritmasını C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 25170 3,8
C# ile Insertion Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Insertion Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritma ile elimizde bulunan integer türünden bir dizinin elemanlarını sıralayacağız. Bu algoritmayı iskambil kağıtlarını sıralama mantığıyla benzetebiliriz. Sırayla dizinin tüm elemanlarını birbirleriyle karşılaştırarak sıralama yapıyoruz. Performans bakımından diğer algoritmalardan kötü olsa da bilmemizde fayda var. Şimdi bu algoritmayı C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 29404 4,2
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009